Tombeekheyde

Woonzorgcentrum

Kortverblijf

Dringende opname

Tijdelijk verblijf

Woon- en zorghuis Tombeekheyde: uw tuin was nog nooit zo groot.

Wonen in Tombeekheyde? Dat is verblijven in een architecturaal pareltje temidden een groene, rustige omgeving. Dit voormalig sanatorium uit 1936 werd omgevormd tot een comfortabel woon- en zorghuis waar het fantastisch wonen is. Een prachtig plekje omringd door parkgebied, waar hoogstaande zorg wordt bedreven, en een glimlach van de medewerkers nooit veraf is. Een plekje waar het sociale hoog in het vaandel wordt gedragen en waar altijd leven in de brouwerij is, zeker als u ook weet dat er een warme connectie is met de gemeente Overijse. 

Uw wensen staan centraal 

In woon- en zorghuis Tombeekheyde krijgt u de ruimte om zichzelf te zijn, wordt rekening gehouden met uw mening en wentelt u zich in de gezelligheid van een comfortabele omgeving, waar zelfstandigheid en levenskwaliteit worden gestimuleerd. Uw mentaal welbevinden geniet hier de hoogste prioriteit en dat kan zelfs in direct contact met de directeur die altijd voor u klaarstaat. 

Park en brasserie als trekpleisters

zorgkundige met bewoner

Waarom bewoners er graag verblijven en bezoekers er met plezier naar afzakken? Ongetwijfeld omwille van de charme van het gebouw, maar ook de parkomgeving en de eigentijdse brasserie spelen ongetwijfeld een rol. Vaak heerst hier een gezellige drukte die zeker niet ten koste gaat van de rust in de rest van het gebouw.

Bezoek? Geen stress, parkeerplaats is overvloedig voorzien, er wordt dus geen kostbare tijd verloren. Ook met het openbaar vervoer bent u makkelijk bereikbaar. 

Bekijk onze brochure

Ontdek alles over wonen in Tombeekheyde in Overijse

"Ik voel me hier volledig op mijn plek. De bewoners en het personeel zijn ontzettend lief!"

Bewoner van Tombeekheyde

Psychosociale zorg met aandacht voor ieders welzijn

Een gemoedelijke sfeer en de beste zorgen, hier voelt u zich op uw gemak. Sfeer en gezelligheid zorgen voor een positief gevoel en hier geniet u van zorg op maat. Alle faciliteiten zijn aanwezig in dit woon- en zorghuis waar we psychosociale zorg hanteren. In Tombeekheyde staat proactief luisteren centraal: wij zijn namelijk pas tevreden wanneer onze bewoners dat zijn. Regelmatig komen we met de bewoner en de familie samen om de situatie te bespreken. Hier bent u dus geen nummertje: we volgen iedere bewoner individueel op. We dragen een menselijke benadering en nauw contact hoog in het vaandel. 

De bewoners met psychische problemen krijgen aangepaste activiteiten voorgeschoteld zoals zintuigactivering in de snoezelruimte. Zit u met bijzondere noden of bemerkingen? Per trimester vindt er een gebruikersraad plaats waar u uw ongezouten input kunt leveren. 

Tombeekheyde zindert 

Struinen door het park, genieten van de architectuur, een fris drankje in de brasserie of deelnemen aan enkele van de vele activiteiten? In Tombeekheyde blijf je kwiek en energiek! Samen schilderen met buurtbewoners, aan de slag met de dieren in de zorgboerderij of de actualiteit bespreken? De tijd vliegt! Of doe mee aan het crea-atelier: knutselen zorgt voor urenlang plezier, zeker wanneer de schoolkinderen op bezoek zijn. Af en toe waan je je trouwens in een heuse Harry Potter setting: bijzonder! 

Ons woonzorgcentrum in Overijse: voor tijdelijke of langdurige zorg

Tombeekheyde is een aantrekkelijke accommodatie als u behoefte heeft aan permanente of tijdelijke zorg en/of ondersteuning. In ons WZC te Overijse ontbreekt het niet aan luxe en moderne faciliteiten. U wordt dus altijd in de watten gelegd en ontvangt ook nog eens zorg in een prachtige omgeving. Bovendien is ons woonzorgcentrum in Overijse zeer toegankelijk en is er veel aandacht voor sociaal contact met de medebewoners én de buurt. Is er sprake van een dringende opname of zoekt u een comfortabel woonzorgcentrum in regio Overijse om deze fase van uw leven prettig en aangenaam door te brengen? U bent van harte welkom om op adem te komen in ons rusthuis te Overijse. Wij zien er op toe dat u een aangenaam verblijf tegemoet gaat.

Zorgaanbod en faciliteiten

In ons WZC te Overijse geniet u van een divers zorgaanbod zodat u op geen enkele manier iets tekortkomt. Zo kan u bijvoorbeeld ook een beroep doen op ergotherapie en kinesitherapie. Verder bieden we mogelijkheden voor mensen die vanwege dementie zorg nodig hebben. Naast zorg in ons rusthuis te Overijse bieden we ook allerlei luxe faciliteiten om uw leven plezierig te maken. Wie er goed uitziet, voelt zich ook beter. Een kapsalon of schoonheidssalon zijn drukbezochte faciliteiten in ons WZC. Een uitstekende reden om te kiezen voor een kort of permanent verblijf in woonzorgcentrum Tombeekheyde Overijse! 

Verbindend

Op Vulpia kunt u rekenen. We begrijpen immers dat een goede vertrouwensband opgebouwd wordt door naar elkaar te luisteren en elkaar geheel te respecteren. We willen dan ook onze bewoners steeds het gevoel geven dat ze bij Vulpia terecht kunnen met al hun vragen, gedachten, opmerkingen en wensen.

Open

Vulpia staat open voor mensen van alle mogelijke achtergronden en overtuigingen. Onze open en positieve kijk op wat anders is, zorgt voor een warme thuis voor bewoners en medewerkers. Ook de autonomie van de bewoners wordt hoog in het vaandel gedragen. Bij Vulpia zijn we namelijk erg wendbaar en is alles bespreekbaar.

Kwiek

Bij Vulpia staat iedereen positief en gemotiveerd in het leven. Het moet niet altijd té serieus zijn en er mag al eens gelachen worden. We streven er immers naar om elke dag een frisse wind door onze woon- en zorghuizen te laten waaien. Levensvreugde en een plezierige sfeer staan dan ook centraal.

Woonoplossingen

Zorgaanbod

Zelfstandigheid wordt hier gestimuleerd. Een ruim zorgaanbod voldoet aan al uw eisen en zorgt voor een comfortabele leefomgeving 

 • Ergotherapie

 • Kinesitherapie

 • Verzorging 

 • Sociale assistentie

 • Logopedie

 • Gespecialiseerde zorg voor personen met dementie

Faciliteiten

Een fijne omgeving waar luxe en een kwalitatief zorgaanbod hand in hand gaan. De faciliteiten zijn recent, uiterst modern en op uw maat. 

 • Kapsalon 

 • Brasserie

 • Fitnessruimte 

 • Ontspanningsruimte

 • Afgesloten tuin

 • Pedicure 

Klik op de foto's voor een presentatie

Meer informatie? Contacteer ons.

Wenst u meer informatie of hebt u vragen over onze woonzorgcentrum, kortverblijven of ons zorgaanbod? We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Hoe kunnen we u verder helpen?
Bel ons op 02 237 04 00

::open_description::

Andere woon- en zorghuizen

Bekijk hier de residenties in de buurt.