Tombeekheyde

Woonzorgcentrum

Kortverblijf

Dringende opname

Tijdelijk verblijf

tombeekheyde gebouw

Architecturaal woonplezier 

Wonen in Tombeekheyde? Dat is verblijven in een architecturaal pareltje temidden een groene, rustige omgeving. Dit voormalig sanatorium uit 1936 werd omgevormd tot een comfortabel woon- en zorghuis waar het fantastisch wonen is. Een prachtig plekje omringd door parkgebied, waar hoogstaande zorg wordt bedreven, en een glimlach van de medewerkers nooit veraf is. Een plekje waar het sociale hoog in het vaandel wordt gedragen en waar altijd leven in de brouwerij is, zeker als u ook weet dat er een warme connectie is met de gemeente Overijse. 

Uw wensen staan centraal 

In woon- en zorghuis Tombeekheyde krijgt u de ruimte om zichzelf te zijn, wordt rekening gehouden met uw mening en wentelt u zich in de gezelligheid van een comfortabele omgeving, waar zelfstandigheid en levenskwaliteit worden gestimuleerd. Uw mentaal welbevinden geniet hier de hoogste prioriteit en dat kan zelfs in direct contact met de directeur die altijd voor u klaarstaat. 

Park en brasserie als trekpleisters

zorgkundige met bewoner

Waarom bewoners er graag verblijven en bezoekers er met plezier naar afzakken? Ongetwijfeld omwille van de charme van het gebouw, maar ook de parkomgeving en de eigentijdse brasserie spelen ongetwijfeld een rol. Vaak heerst hier een gezellige drukte die zeker niet ten koste gaat van de rust in de rest van het gebouw.

Bezoek? Geen stress, parkeerplaats is overvloedig voorzien, er wordt dus geen kostbare tijd verloren. Ook met het openbaar vervoer bent u makkelijk bereikbaar. 

"Ik voel me hier volledig op mijn plek. De bewoners en het personeel zijn ontzettend lief!"

Bewoner van Tombeekheyde

Psychosociale zorg met aandacht voor ieders welzijn

Een gemoedelijke sfeer en de beste zorgen, hier voelt u zich op uw gemak. Sfeer en gezelligheid zorgen voor een positief gevoel en hier geniet u van zorg op maat. Alle faciliteiten zijn aanwezig in dit woon- en zorghuis waar we psychosociale zorg hanteren. In Tombeekheyde staat proactief luisteren centraal: wij zijn namelijk pas tevreden wanneer onze bewoners dat zijn. Regelmatig komen we met de bewoner en de familie samen om de situatie te bespreken. Hier bent u dus geen nummertje: we volgen iedere bewoner individueel op. We dragen een menselijke benadering en nauw contact hoog in het vaandel. 

De bewoners met psychische problemen krijgen aangepaste activiteiten voorgeschoteld zoals zintuigactivering in de snoezelruimte. Zit u met bijzondere noden of bemerkingen? Per trimester vindt er een gebruikersraad plaats waar u uw ongezouten input kunt leveren. 

Tombeekheyde zindert 

Struinen door het park, genieten van de architectuur, een fris drankje in de brasserie of deelnemen aan enkele van de vele activiteiten? In Tombeekheyde blijf je kwiek en energiek! Samen schilderen met buurtbewoners, aan de slag met de dieren in de zorgboerderij of de actualiteit bespreken? De tijd vliegt! Of doe mee aan het crea-atelier: knutselen zorgt voor urenlang plezier, zeker wanneer de schoolkinderen op bezoek zijn. Af en toe waan je je trouwens in een heuse Harry Potter setting: bijzonder! 

Verbindend

Op Vulpia kunt u rekenen. We begrijpen dat een goede vertrouwensband opgebouwd wordt door naar elkaar te luisteren en elkaar te respecteren. We willen onze bewoners steeds het gevoel geven dat ze bij Vulpia terecht kunnen met al hun vragen, gedachten, opmerkingen en wensen.

Open

Vulpia staat open voor mensen van alle mogelijke achtergronden en overtuiging. De positieve kijk op wat anders is, zorgt voor een warme thuis voor bewoners en medewerkers. De autonomie van de bewoners wordt ook hoog in het vaandel gedragen. Bij Vulpia zijn we erg wendbaar en is alles bespreekbaar.

Kwiek

Bij Vulpia staat iedereen positief en gemotiveerd in het leven. Het moet niet altijd té serieus zijn. Er kan al eens gelachen worden en we streven ernaar elke dag een frisse wind door onze woon- en zorghuizen te laten waaien. Levensvreugde en een plezierige sfeer staan centraal.

Woonoplossingen

Zorgaanbod

Zelfstandigheid wordt hier gestimuleerd. Een ruim zorgaanbod voldoet aan al uw eisen en zorgt voor een comfortabele leefomgeving 

 • Ergotherapie

 • Kinesitherapie

 • Verzorging 

 • Sociale assistentie

 • Logopedie

Faciliteiten

Een fijne omgeving waar luxe en een kwalitatief zorgaanbod hand in hand gaan. De faciliteiten zijn recent, uiterst modern en op uw maat. 

 • Kapsalon 

 • Brasserie

 • Fitnessruimte 

 • Ontspanningsruimte

 • Afgesloten tuin

 • Pedicure 

Klik op de foto's voor een presentatie

Contacteer ons

Hoe kunnen we u verder helpen?
Bel ons op 02 237 04 00

::open_description::

Andere woon- en zorghuizen

Bekijk hier de residenties in de buurt.

Lubbeek 't Spelthof
Sint-Genesius-Rode Blaret
Aarschot Demerhof
Glabbeek Den Boomgaard
Dilbeek Maria Assumpta
Drogenbos Palmyra
Aarschot Poortvelde
Overijse Tombeekheyde
Tienen Twee Poorten
Wezembeek-Oppem Vuerenveld