Visie, missie
en waarden

Waar staan we voor?

Oude vrouw kijkt liefdevol naar zorgverlener

Vulpia is een echt familiebedrijf. En we hechten een enorm belang aan onze waarden. Ze geven immers uitdrukking aan wie we zijn en hoe we de dingen willen realiseren. Bij Vulpia kijken we bovendien verder dan de leeftijd. Vertrekkende vanuit de passie, de skills, de levensstijl en de talenten van onze bewoners en medewerkers, trachten we ieders leven zo aangenaam, comfortabel en plezierig mogelijk te maken. Onze focus? Positieve, verbindende en warme connecties aangaan.

Verbindend

Op Vulpia kunt u rekenen. We begrijpen dat een goede vertrouwensband opgebouwd wordt door naar elkaar te luisteren en elkaar te respecteren. We willen onze bewoners dan ook steeds het gevoel geven dat ze bij Vulpia terecht kunnen met al hun vragen, gedachten, opmerkingen en wensen.

We bieden bij Vulpia een omgeving aan waar bewoners en medewerkers trouw mogen zijn aan zichzelf, waar we streven naar authenticiteit in zijn en handelen. Zo blijft u verbonden met uzelf en met elkaar. Vulpia doet er immers alles aan om mensen samen te brengen en te verbinden.

Open

Vulpia staat open voor mensen van alle mogelijke achtergronden en overtuigingen. De positieve kijk op wat anders is, zorgt voor een warme thuis. En dat voelen onze bewoners en medewerkers. Bovendien wordt de autonomie hoog in het vaandel gedragen. Bij Vulpia zijn we dan ook erg wendbaar en is alles bespreekbaar.

We leven ons steeds zo goed mogelijk in, zowel in het leven van de (potentiële) bewoners als in dat hun familie. We luisteren, leven mee, zijn betrokken en reiken op basis hiervan oplossingen aan. Vulpia neemt steeds alle gevoeligheden, persoonlijke wensen, verwachtingen en ambities mee in haar handelen. Op een respectvolle manier. We stimuleren en enthousiasmeren, om het potentieel van elke bewoner te benutten en ondersteunen.

Kwiek

Bij Vulpia staat iedereen positief en gemotiveerd in het leven. Het moet niet altijd té serieus zijn, toch? Er kan al eens gelachen worden en een vriendelijk woord is nooit veraf. We streven er immers elke naar om een frisse wind te laten waaien door onze woon- en zorghuizen en assistentiewoningen. De levensvreugde en het plezier staan centraal.

Dit positivisme brengen we ook over naar onze bewoners toe. Het aanstekelijke enthousiasme van onze medewerkers pikken de bewoners op en inspireert en stimuleert hen om ten volle te genieten van hun oude dag. Deze mindset zorgt dan ook voor heel wat animo in onze woon- en zorghuizen

vrouw speelt piano

"Verrassend verbindend.

Dat is wat we willen zijn als bedrijf."

Luc Van Moerzeke - CEO Vulpia

Mogelijkheden = Inspireren

Wij geloven er rotsvast in dat onze bewoners nog tot heel wat in staat zijn en vaak ook een actieve rol willen blijven spelen. Met hun achtergrond en talenten in gedachten, zoeken we bewust en samen naar activiteiten die de passie en het enthousiasme van de bewoner aanwakkeren. Vulpia faciliteert en inspireert, zodat haar bewoners voluit en zorgeloos kunnen genieten, plezier beleven en iets doen waarin ze geloven.

Bewoners tekenen
bewoners aan tafel en praten

Autonomie = Stimuleren

Vulpia begrijpt volledig dat het belangrijk is om uw eigen ding te blijven doen. We willen onze bewoners daarin zoveel mogelijk stimuleren, zonder hun vrijheid te beperken. De autonomie van onze bewoners is iets wat we erg hoog in het vaandel dragen en waar we sterk op wensen in te zetten. Op die manier kunnen onze bewoners van hun (oude) dag genieten, zoals ze dat zelf willen.

Menselijkheid = Verbinden

Bij Vulpia zetten we volop in op de oprechte, menselijke band met onze bewoners en hun omgeving. Iedereen heeft immers hun eigenheid: eigen wensen, gewoontes, noden en dromen. Dit wordt bij Vulpia ten zeerste gerespecteerd en we streven ernaar om zo goed mogelijk in te spelen op elk uniek karakter. Zo kan het persoonlijke verhaal van de bewoner worden verdergezet en slagen we erin om onze bewoners zo veel mogelijk te verbinden met hun families, met elkaar en met de lokale gemeenschap.

Medewerker kijkt liefdevol naar bewoner