Visie, missie
en waarden

Wie zijn wij

Oude vrouw kijkt liefdevol naar zorgverlener

Vulpia is een echt familiebedrijf en we hechten enorm veel belang aan onze waarden. Ze zijn een uitdrukking van wie we zijn en hoe we de dingen willen realiseren. Bij Vulpia kijken we verder dan de leeftijd. Vertrekkende vanuit de passie, levensstijl en talenten van onze bewoners en medewerkers, trachten we ieders leven zo aangenaam, comfortabel en plezierig mogelijk te maken. We focusen op positieve en verbindende warmte.

Verbindend

Op Vulpia kunt u rekenen. We begrijpen dat een goede vertrouwensband opgebouwd wordt door naar elkaar te luisteren en elkaar te respecteren. We willen onze bewoners steeds het gevoel geven dat ze bij Vulpia terecht kunnen met al hun vragen, gedachten, opmerkingen en wensen.

Bij Vulpia bieden we een omgeving waar bewoners en medewerkers trouw kunnen zijn aan zichzelf, waar we streven naar authenticiteit in zijn en handelen. Zo kan u verbonden zijn met uzelf. Vulpia doet er alles aan om mensen samen te brengen,  kwetsbaar en onbevooroordeeld. Zo kan u verbonden zijn met elkaar.

Open

Vulpia staat open voor mensen van alle mogelijke achtergronden en overtuiging. De positieve kijk op wat anders is, zorgt voor een warme thuis voor bewoners en medewerkers. De autonomie van de bewoners wordt ook hoog in het vaandel gedragen. Bij Vulpia zijn we erg wendbaar en is alles bespreekbaar.

Vulpia en haar medewerkers leven zich steeds zo goed mogelijk in, in het leven van de (potentiële) bewoners en hun familie.  We luisteren, leven mee, zijn betrokken en reiken op basis hiervan oplossingen aan. Vulpia neemt steeds gevoeligheden, persoonlijke wensen, verwachtingen en ambities op een respectvolle manier mee in haar handelen. We stimuleren en enthousiasmeren, zo kunnen we het potentieel van elke bewoner benutten en ondersteunen.

Kwiek

Bij Vulpia staat iedereen positief en gemotiveerd in het leven. Het moet niet altijd té serieus zijn. Er kan al eens gelachen worden en we streven ernaar elke dag een frisse wind door onze woon- en zorghuizen te laten waaien. Levensvreugde en een plezierige sfeer staan centraal.

vrouw speelt piano

"Verrassend verbindend.

Dat is wat we willen zijn als bedrijf."

Luc Van Moerzeke CEO Vulpia

Mogelijkheden = inspireren

Wij geloven erin dat onze bewoners nog tot heel wat in staat zijn en vaak ook bewust een actieve rol willen blijven spelen. Met de achtergrond en de talenten van de senior in gedachten, zoeken we samen naar activiteiten die de passie en het enthousiasme van de bewoner aanwakkeren. Vulpia faciliteert en inspireert, zodat haar bewoners kunnen genieten, plezier beleven en iets doen waarin ze geloven.

Bewoners tekenen
Inspireren
bewoners aan tafel en praten
Stimuleren

Autonomie = stimuleren

Vulpia begrijpt dat het belangrijk is om uw eigen ding te blijven doen. We willen onze bewoner daarin zoveel mogelijk stimuleren, zonder zijn/haar vrijheid te beperken. De autonomie van onze bewoners is iets wat we hoog in het vaandel dragen en waar we op inzetten, zodat onze bewoner van zijn/haar (oude) dag kan genieten, zoals hij/zij dat zelf wilt.

Menselijkheid = verbinden

Bij Vulpia zetten we volop in op een oprechte, menselijke band met bewoners en hun omgeving. Senioren hebben elk hun eigenheid: eigen wensen, gewoontes en dromen. Dat wordt bij Vulpia ten zeerste gerespecteerd en we streven ernaar op elk karakter zo goed mogelijk in te spelen, zodat op basis van vertrouwen het verhaal van de bewoner bij ons kan worden verdergezet. We streven ernaar om bewoners zo veel mogelijk te verbinden met hun familie, met elkaar en met de lokale gemeenschap.

Medewerker kijkt liefdevol naar bewoner
Verbinden