Beleef meer

Ruimte om te genieten,
te ontmoeten en te verbinden

bewoners lachen aan tafel

Een luisterend oor

Een huis van Vulpia? Dat is een open huis waar er ruimte is om te genieten, te verbinden en te ontmoeten. En dat geldt voor iedereen. Bij Vulpia zijn rangen en standen immers onbelangrijk. Wat telt is de mens die u bent. Bewoners voelen dit heel erg en genieten van de ruimte om zichzelf te zijn. Autonomie vinden we immers cruciaal. Niet alleen de intensiteit van de zorg kan verschillen, maar ook de manier waarop onze bewoners hun dag wensen in te vullen. Zo geniet de één van sociale contacten, terwijl de ander graag op zichzelf is. En voor beide bewoners maken we dit met plezier mogelijk.

Activiteiten

Er kan veel en niets hoeft! U bent immers thuis. U woont en leeft dan ook zoals u dat zelf prettig vindt. En daar hoort uiteraard een fijne dagbesteding bij, afgestemd op uw wensen en noden. De klassiekers (bingo, optredens...) wisselen we af met andere activiteiten, meer gericht op de vitaliteit en gezondheid. Zo behoren oefeningen voor het geheugen, muziek, sport en spel, verzorging en koken tot de vaste onderdelen. Bovendien gebeurt dit vaak in samenspel met lokale organisaties en scholen. De bedoeling? Ons laten inspireren én stimuleren!

Lekker eten

Wat u lekker vindt, betekent niet voor iedereen hetzelfde. Het kan sterk verschillen en is iets persoonlijks. Om die reden luisteren we bij Vulpia naar uw wensen, om te begrijpen wat u graag hebt. En wat niet! Het ontbijt, de lunch en het avondeten worden dan ook door onze chef-koks dagvers bereid. De kok stelt het menu vakkundig en zorgvuldig samen, met een sterke focus op gebalanceerde voeding, waarvan u kunt genieten in een aangename, stijlvolle sfeer. Ook niet onbelangrijk, toch?

Regelmatig wisselende menu's zorgen er bovendien voor dat we altijd een maaltijd kunnen serveren, die voldoet aan de wensen van onze bewoners. Ook als het gaat om aangepaste of gespecialiseerde diëten.

vrouw drinkt wijntje in woonzorgcentrum Vulpia

Ontbijt, lunch, avondeten

We hanteren in onze huizen een hotelprincipe, om onze bewoners de nodige vrijheid en autonomie te kunnen geven. We serveren namelijk het ontbijt, de lunch én het avondeten in het restaurant, vanaf bepaalde tijdstippen. Aan u de keuze wanneer! Of eet u (af en toe) toch liever rustig op uw kamer, al dan niet met een familielid? Ook dat is een optie. We maken dit met veel plezier voor u mogelijk.

Boek een rondleiding in één van onze huizen

Zo snuift u meteen zélf onze unieke sfeer op
Bejaarde en verzorgster kijken naar foto's

"Beleving is bovenal een individuele ervaring. En zoveel meer dan een gevarieerd aanbod aan activiteiten, uitstapjes en lekker eten."

Animator

Inspraak

Bij Vulpia vinden we feedback enorm belangrijk. Wat we goed doen, willen we immers graag versterken. Maar ook de groeimogelijkheden willen we doorgronden. We wensen echt te begrijpen hoe onze bewoners een huis van Vulpia ervaren, om op die manier beter in te spelen op wat écht belangrijk is. En daar investeren we met plezier tijd in, op verschillende manieren:

  • Maaltijdenquêtes en culinaire comités bezorgen ons nuttige feedback om het aanbod voldoende gevarieerd te houden. En, waar nodig, aan te passen op basis van deze input .

  • We organiseren geregeld kwieke gebruikersraden, waarin we overleggen met onze bewoners en familie. Zo leren we de wederzijdse verwachtingen en intenties kennen én gaan we er vervolgens mee aan de slag.

  • Hebt u een vraag, feedback of klacht? Dan kan u altijd terecht bij Vulpiapunt. Elk huis van Vulpia heeft immers een servicepunt waar u terechtkunt met uw feedback. Positief én negatief.

bewoners praten

"Bij Vulpia zijn rangen en standen onbelangrijk.
Wat telt is de mens die u bent."

bewoner en verzorgster in zetel

Communicatie

Door grondige aandacht te besteden aan goede, directe communicatie met bewoners, familie en vrijwilligers, vinden we altijd oplossingen voor de kleine en grote kwesties in het dagelijkse leven. Niet onbelangrijk wanneer je samenleeft, toch? Een goed gesprek is immers volgens ons nog altijd de beste aanpak. En staat dan ook met stip op één. U hoeft voor dit gesprek trouwens niet aan te kloppen. We hanteren immers - zelfs letterlijk - een opendeurpolitiek in onze huizen.

Ook heeft elk huis een eigen huiskrantje, waarin het reilen en zeilen van elk huis uit de doeken wordt gedaan. Ze vormen als het ware een snapshot van het leven zoals het is binnen Vulpia. Zo hebben we, onder andere, 'Kaai-tof', 'de Bogazet', 'Ar-thuurtje', die met hun namen tot de verbeelding spreken.

Hoewel een goed gesprek altijd onze voorkeur geniet, gebruiken we ook digitale media om vlot, snel en open te communiceren. Onze bewoners zoomen, skypen en whatsappen immers dat het een lieve lust is, dus... wij doen graag mee! Zo kunt u ons terugvinden op Facebook, Instagram, LinkedIn en Youtube. Bovendien gebruiken we in een aantal van onze huizen HotelTV, om onze bewoners verder te informeren.

Ons merk

Herkenbaarheid is belangrijk. Daarom ontwikkelden we Vulpia tot een sterk merk. We zijn trots op ons merk en tonen dat aan iedereen. Van bewoners tot medewerkers: iedereen voelt zich Vulpia.

Onze kleuren en logo vind je overal terug in onze huizen. En nog veel belangrijker: onze waarden worden in alle geledingen uitgedragen.

Onze kwieke huisstijl zorgt voor herkenbaarheid en een thuisgevoel. Luister zelf naar wat onze bewoners te vertellen hebben over het Vulpia-merk.

Wij willen u heel graag ontmoeten

Wenst u meer informatie?

Kijken naar mogelijkheden

Welkom

Eenmaal over de drempel, ervaren onze bewoners dat het leven in een woon- en zorghuis erg gezellig kan zijn. En ook onze bewoners en medewerkers geven dit aan: het warme thuisgevoel bij Vulpia geeft vaak de doorslag. Maar waaraan ligt dit? Dat valt moeilijk uit te leggen. 'Het voelt gewoon goed', is een veelgehoorde reactie. Ook de uitnodigende en open sfeer wordt vaak aangehaald. Iedereen is immers welkom bij Vulpia. Altijd.

verpleegkundige lacht naar vrouw

Bezoek

Gasten en familie zijn uiteraard vrij om op ieder moment bij u op bezoek te komen. Dit kan doorgaan in uw kamer of in de gemeenschappelijke ruimten. Zo kunt u te allen tijde, 24/7, genieten van een gezellige visite.

Open

Elk huis van Vulpia is een plek waar we zorg ernstig nemen en wonen gezellig maken. We kijken dan ook vooral naar de mogelijkheden en bespreken alles samen. Zo kunt u van ons een open, onbevooroordeelde houding verwachten.

Verbinding en ontmoeting

Het dagelijkse leven in de huizen van Vulpia is nooit helemaal zoals thuis, maar het komt wél zo dicht mogelijk in de buurt van wat ze gewend zijn. Bovendien geven onze bewoners zelf kleur geven aan het leven in het woon- en zorghuis, met hun karakter, wensen, herinneringen en verhalen. Dit leidt dan ook tot mooie belevingen, warm plezier en... soms moeilijkere momenten. Want daar is ook ruimte en begrip voor, met altijd de gelegenheid om het hart te luchten. Het is immers vooral in verbinding met anderen dat onze bewoners hun evenwicht binden in de ‘nieuwe’ manier van leven.

Vulpia probeert de kernaspecten 'verbinding' en 'ontmoeting' zichtbaar te vertalen in de ontwikkeling van haar gebouwen. De meest recente huizen van Vulpia zijn dan ook gericht op connectie en hebben een erg open karakter. De architectuur en inrichting ademen beleving: veel licht, grote raampartijen en ruime terrassen. De zithoeken, met zicht op de omgeving, werken ontmoetingen in de hand. Bovendien zorgen de huiselijke materialen en warme kleuren voor een versterkt gevoel van huiselijk. Voelt u zich al thuis?

bejaard_koppel_in_woonzorgcentrum_den_boomgaard

Een huis van Vulpia is een open huis waar er ruimte is
om te genieten, te verbinden en te ontmoeten.

Wenst u een kijkje te nemen naar onze huizen?