Beleef meer

Ruimte om te genieten,

te ontmoeten en te verbinden

bewoners lachen aan tafel

Een luisterend oor

Een huis van Vulpia is een open huis waar er ruimte is om te genieten, te verbinden en te ontmoeten. Bij Vulpia zijn rangen en standen onbelangrijk. Wat telt is de mens die u bent. Dat voelen bewoners heel goed en het geeft hen de ruimte om zichzelf te zijn. De intensiteit van de zorg kan verschillen, maar ook de manier waarop bewoners graag hun dag invullen. De één geniet van sociale contacten, de ander is graag op zichzelf.

Activiteiten

Niets hoeft, er kan van alles. U woont en leeft tenslotte zoals u dat zelf prettig vindt. En daar hoort een fijne dagbesteding bij, afgestemd op wat u wilt. De klassiekers (bingo, optredens..) wisselen we af met activiteiten gericht op vitaal blijven. Vaste onderdelen zijn geheugenoefeningen, muziek, sport en spel, verzorging en koken. Vaak gebeurt dit ook in samenspel met lokale organisaties en scholen. We laten ons hier vooral inspireren en zijn gericht op stimuleren.

Lekker eten

Wat u lekker vindt, betekent niet voor iedereen hetzelfde. Het is iets persoonlijks en kan erg verschillen. Bij Vulpia luisteren we naar wat u graag hebt en wat niet. Het ontbijt, de lunch en het avondeten zijn dagvers bereid door onze chef-koks. De kok stelt het menu zorgvuldig samen met oog voor gebalanceerde voeding… en dit, niet onbelangrijk, in een aangename sfeer.

Regelmatig wisselende menu's zorgen er ook voor dat we altijd een maaltijd hebben die voldoet aan de wensen van onze bewoners, ook als het gaat om aangepaste of gespecialiseerde diëten.

vrouw drinkt wijntje in woonzorgcentrum Vulpia

Ontbijt, lunch, avondeten

We hanteren hier het hotelprincipe. We serveren ontbijt, lunch en avondeten in het restaurant vanaf bepaalde tijdstippen. Aan u de keuze wanneer.

Eet u (af en toe) liever op uw kamer? Dat is perfect mogelijk. Het is trouwens perfect mogelijk om als familielid mee aan te schuiven.

Wegens de huidige corona maatregelen kunnen wij momenteel geen bezoekers in onze restaurants ontvangen.

Boek een rondleiding in één van onze huizen

Snuif de sfeer op in onze huizen
Bejaarde en verzorgster kijken naar foto's

"Beleving is bovenal een individuele ervaring. En zoveel meer dan een gevarieerd aanbod aan activiteiten, uitstapjes en lekker eten."

Animator

Inspraak

Binnen Vulpia vinden we feedback belangrijk. Wat we goed doen, willen we graag versterken. Om beter in te spelen op wat echt belangrijk is, willen we echt begrijpen wat onze bewoners vandaag van het leven en wonen in een huis van Vulpia vinden. En dat doen we, op verschillende manieren:

  • Maaltijd enquêtes en culinaire comités geven ons feedback om het aanbod voldoende gevarieerd te houden en daar waar nodig aan te passen.

  • We organiseren geregeld kwieke gebruikersraden waar we overleggen met onze bewoners en familie. Zo leren we de wederzijdse verwachtingen en intenties kennen om er vervolgens mee aan de slag te gaan.

  • Hebt u een vraag, feedback, een klacht? Dan kan u altijd terecht bij Vulpiapunt. Elk huis van Vulpia heeft een servicepunt waar u terechtkan met positieve en negatieve feedback. Ja, klagen mag hier, positieve feedback is uiteraard veel leuker.

bewoners praten

"Bij Vulpia zijn rangen en standen onbelangrijk.
Wat telt is de mens die u bent."

bewoner en verzorgster in zetel

Communicatie

Door aandacht te besteden aan goede, directe communicatie met bewoners, familie en vrijwilligers, vinden we altijd oplossingen voor de kleine en grote kwesties die zich voordoen in het dagelijkse leven. Niet onbelangrijk wanneer je samenleeft. Een goed gesprek is volgens ons nog altijd de beste aanpak en staat met stip op één.

U hoeft hiervoor trouwens niet aan te kloppen, we hanteren letterlijk een ‘opendeur’ politiek in onze huizen.

Ook heeft elk huis een huiskrantje waar het reilen en zeilen van elk huis wordt beschreven, Kaai-tof, de Bogazet, Ar-thuurtje... zijn maar enkele namen die tot de verbeelding spreken. Hier vindt u een snapshot van ‘het leven zoals het is’.

Hoewel een goed gesprek altijd onze voorkeur geniet, gebruiken we ook digitale media om vlot, snel en open te communiceren. Zo kan u ons vinden op Facebook, Youtube en binnenkort Instagram. Onze bewoners zoomen, skypen en whatsappen dat het een lieve lust is. In een aantal van onze huizen gebruiken we trouwens hoteltv om onze bewoners te informeren.

Wij willen u graag ontmoeten

Wenst u meer informatie?

Kijken naar mogelijkheden

Welkom

Eenmaal over de drempel ervaren bewoners vaak dat het leven in een woonzorgcentrum ook gezellig kan zijn. Dat zien we ook wanneer mensen komen informeren en nadien aangeven dat het thuisgevoel de doorslag gaf. Waaraan ligt dit? Moeilijk uit te leggen. Het voelt gewoon goed, is een veelgehoorde reactie. Wij denken dat het vooral ligt aan de uitnodigende en open sfeer. Iedereen is welkom, altijd.

verpleegkundige lacht naar vrouw

Bezoek

Gasten, familie zijn uiteraard vrij om op elk moment bij u op bezoek te komen. In de kamer of in de gemeenschappelijke ruimten en dit 24/7. Echter, wegens de corona maatregelen, werden de bezoekregelingen aangepast. Informeer ernaar bij de huizen.

Open

Elk Vulpia huis is een plek waar we zorg ernstig nemen en wonen gezellig maken en waar we vooral naar mogelijkheden kijken. Een open, onbevooroordeelde houding mag u van ons verwachten en eisen. Alles is bespreekbaar.

Verbinding en ontmoeting

Het dagelijkse leven in de huizen van Vulpia is nooit helemaal zoals thuis, maar wel zo veel mogelijk zoals bewoners het gewend waren. Zij geven bovendien ook zelf kleur aan het leven in het woonzorgcentrum door hun karakter, wensen, herinneringen en verhalen. Dat leidt tot mooie dingen, plezier en soms ook tot moeilijke momenten. Daar is ruimte en begrip voor, met altijd een gelegenheid om het hart te luchten. Want vooral in verbinding met anderen vinden bewoners hun evenwicht in ‘nieuwe’ manier van leven.

Vulpia  tracht verbinding & ontmoeting zichtbaar te vertalen in de ontwikkeling van haar gebouwen. De meest recente huizen van Vulpia zijn gericht op connectie en hebben een open karakter. De architectuur en binnenhuisinrichting ademen beleving. Dit betekent veel licht dat binnenvalt door grote raampartijen en ruime terrassen. De zithoeken met zicht op de omgeving nodigen uit tot elkaar ontmoeten. En tenslotte, het gebruik van huiselijke materialen en warme kleuren versterkt het gevoel van huiselijkheid en beleving.

bejaard_koppel_in_woonzorgcentrum_den_boomgaard

Een huis van Vulpia is een open huis waar er ruimte is
om te genieten, te verbinden en te ontmoeten.

verbinding & ontmoeting