Assistentiewoning

Zelfstandig wonen met zorg nabij

bewoner bij bloemen

Wonen & leven in een assistentiewoning

Wonen in een serviceflat voorzien van alle hedendaags comfort? Volledig zelfstandig leven, maar met de geruststelling dat er zorg nabij is indien nodig? Genieten van de sociale contacten die gelegd worden in de omgeving? Wonen in een assistentiewoning laat u toe om op een zelfstandige manier te genieten van het leven.

Onze assistentiewoningen zijn stuk voor stuk ruime woningen met alles erop en eraan. Meestal gelegen op groene locaties op een boogscheut van de dorpskern of het commerciële centrum.

Ontzorgen

Wonen in een assistentiewoning van Vulpia betekent niet alleen modern wonen, maar tevens genieten van heel wat ondersteunende diensten. En laat het ontzorgen van bewoners en hun familie nu net onze topprioriteit zijn!  

Daarnaast profiteert u, indien gewenst, van alle zorg, omkadering en de nodige faciliteiten van het nabijgelegen woonzorgcentrum. Dat gaat verder dan zorg alleen. Gezellig en lekker tafelen bijvoorbeeld. Chef-koks in onze huizen bieden dagverse gerechten. Alleen, met medebewoners of met familie? Wij passen ons aan.

Onze woonassistent is uw aanspreekpunt voor al uw vragen. Deze houdt een oogje in het zeil, biedt een luisterend oor en is uw vertrouwenspersoon die u in alle discretie helpt met zaken zoals administratie, toegespitste zorg aan huis, de levering van maaltijden, poetshulp en alle andere praktische vragen.

Vanaf 65 jaar kan u in een assistentiewoning terecht. Wie zorgbehoevend is kan al er vroeger thuiskomen.

Waarom wonen in een assistentiewoning?

Er zijn een aantal goede redenen waarom u besluit naar een assistentiewoning te verhuizen. U wilt graag zelfstandig blijven wonen, maar wel over hoogwaardige zorg beschikken zodra daar behoefte aan is. Daarnaast is het ook prettig om samen met anderen op te trekken en te genieten van uw pensioen. Ga gezellig met elkaar kaarten of onderneem een andere activiteit. En hoe fijn is het wanneer dit allemaal mogelijk is in een groene en natuurrijke omgeving? Een wandeling of fietstocht is dan al snel gemaakt. Het komt allemaal samen wanneer u voor een assistentiewoning bij Vulpia kiest.

Heeft u baat bij een assistentiewoning?

Een assistentiewoning is interessant als u graag zelfstandig woont, mits de benodigde zorg binnen handbereik is. Ideaal als u wat minder te been bent, maar wel graag alleen of samen met uw partner onafhankelijk wilt zijn. Tegelijkertijd heeft u toegang tot basiszorg en ondersteuning. Dit is wel zo prettig als u de 65 bent gepasseerd en graag nog heel wat jaren in goede gezondheid doorbrengt. Vulpia maakt dit mogelijk door het aanbieden van assistentiewoningen. 

Wat zijn de belangrijkste voordelen van een assistentiewoning?

De keuze voor een assistentiewoning brengt voordelen met zich mee. We zetten de vier belangrijkste pluspunten op een rij:

  1. U bent verzekerd van hulp om de hoek.

  2. De infrastructuur van dit type woning is afgestemd op minder mobiele personen.

  3. Er is volop ruimte om (nieuwe) sociale contacten te leggen. Een perfecte manier om eenzaamheid tegen te gaan.

  4. Er kan gebruik worden gemaakt van verschillende gemeenschappelijke diensten.

Heeft dit uw interesse gewekt? Dan is het zeker raadzaam om contact met ons op te nemen voor een kennismakingsgesprek.

Waarom u kiest voor een Vulpia assistentiewoning

Comfortabel wonen en tegelijkertijd genieten van hoogwaardige zorg? Dit is mogelijk in een assistentiewoning van Vulpia. Wij bieden alles wat noodzakelijk is om op aangename wijze uw oudere dag door te brengen. Naast een stukje privacy kunt u er op rekenen dat u nooit alleen bent. Om die reden is een assistentiewoning een perfecte manier om eenzaamheid tegen te gaan. Overweegt u om te verhuizen naar dit type woning? Neem contact met ons op, we zien uw telefoontje of berichtje met belangstelling tegemoet.

koppel zit aan de open haard

"In mijn assistentiewoning woon ik zelfstandig, maar voel ik me nooit alleen."

Bewoner assistentiewoning

Assistentiewoning, woon- en zorghuis of tijdelijk verblijf?

Maak uw keuze