Assistentiewoning

Zelfstandig wonen, met zorg nabij

bewoner bij bloemen

Een assistentiewoning: een woonvorm om over na te denken.

Gezellig wonen in een serviceflat, voorzien van alle hedendaags comfort? Geheel zelfstandig leven, maar wél met de geruststelling dat er, indien nodig, zorg nabij is? Volledig genieten van alle sociale contacten in de directe omgeving? Dan vormen onze assistentiewoningen de ideale thuis om op een autonome wijze te genieten van het leven.

Onze assistentiewoningen zijn immers stuk voor stuk ruime comfortabele woningen die aangepast en veilig zijn. Kortom, het is een woning waar u zelfstandig woont en waar u kan blijven wonen als het wat moeilijker gaat. Bovendien zijn onze woningen vaak gesitueerd in groene locaties, op een boogscheut van de dorpskern of het commerciële centrum.

Ontzorgen

Wonen in een assistentiewoning van Vulpia betekent niet alleen modern wonen, maar ook genieten van heel wat ondersteunende diensten. Want bewoners en hun familie zo goed mogelijk ontzorgen? Dat is - en blijft - onze topprioriteit!

Daarnaast profiteert u, indien gewenst, van alle extra zorg, faciliteiten en omkadering van het nabijgelegen woon- en zorghuis. En dat gaat verder dan zorg alleen. Zo kan je er gezellig vertoeven of heerlijk tafelen, terwijl je geniet van de dagverse gerechten van onze chef-koks. Alleen, met medebewoners of met familie? Wij passen ons aan.

Hebt u bovendien vragen? Onze woonassistent is er voor u. Deze persoon houdt met plezier een oogje in het zeil, biedt graag een luisterend oor en is uw discrete vertrouwenspersoon. Ook helpt hij u verder met allerlei zaken, zoals de administratie, toegespitste zorg aan huis, de levering van maaltijden, de poetshulp en alle andere praktische vragen.

Vanaf 65 jaar kunt u wonen in een assistentiewoning. Wie echter zorgbehoevend is, kan er al vroeger thuiskomen.

Waarom wonen in een assistentiewoning of serviceflat?

Er zijn heel wat goede redenen om naar een assistentiewoning, ook wel serviceflat genoemd, te verhuizen. U kunt er namelijk zelfstandig blijven, maar óók over dichtbijzorg beschikken, zodra de behoefte daar is. Daarnaast is het ook prettig om samen met anderen op te trekken, mensen rondom te hebben en te genieten van uw pensioen: gezellig met elkaar kaarten of een toffe andere activiteit ondernemen! Bovendien is het erg fijn om in een groene, bruisende en/of natuurrijke omgeving te wonen. Een wandeling of fietstocht is dan al snel gemaakt. Stuk voor stuk uitstekende redenen om voor een assistentiewoning bij Vulpia te kiezen.

Waarom is het interessant voor u om te wonen in een assistentiewoning?

Een assistentiewoning of serviceflat wordt heel interessant, wanneer u graag geniet van deugddoende zelfstandigheid én, indien nodig, uitstekende zorg binnen handbereik. Ook vormt het een ideale oplossing, als u misschien wat minder te been bent, maar wel graag alleen of samen met uw partner zo onafhankelijk mogelijk woont. Tegelijkertijd ervaart u de beschikbaarheid tot kwalitatieve zorg en ondersteuning. Bent u de 65 gepasseerd en wilt u nog heel wat jaren in goede gezondheid doorbrengen? Dan maakt Vulpia dit graag voor u mogelijk via haar assistentiewoningen.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van een assistentiewoning?

De keuze voor een assistentiewoning brengt veel voordelen met zich mee. Wij zetten graag de vier belangrijkste pluspunten van een serviceflat voor u op een rij:

  1. U bent zeker dat u kan rekenen op hulp in de directe nabijheid.

  2. De infrastructuur van een serviceflat is afgestemd op personen die minder mobiel zijn.

  3. Er is volop ruimte om (nieuwe) sociale contacten te leggen.

  4. Er kan gebruik worden gemaakt van verschillende gemeenschappelijke diensten.

Waarom u kiest best voor een Vulpia assistentiewoning

Comfortabel wonen en tegelijkertijd genieten van zorg wanneer u dit nodig vindt? Dat is perfect mogelijk in een assistentiewoning van Vulpia. Wij bieden immers alles wat noodzakelijk is om zo aangenaam mogelijk uw oudere dag door te brengen. Naast de nodige en gewenste privacy, kunt u er wél op rekenen dat u nooit alleen bent. Om die reden is wonen in een assistentiewoning een ideale plaats om sociale contacten te leggen. Uiteraard enkel wanneer u dit wilt en/of zoekt.

Een assistentiewoning van Vulpia is trouwens in Vlaanderen altijd erkend door het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid. Zo bent u zeker dat de serviceflat voldoet aan de wettelijke minimumvereisten

Denkt u eraan om te verhuizen naar een serviceflat? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een eerste kennismaking!

Als voorbereiding op uw bezoek kan u de checklist van het Vlaams Agentschap raadplegen. Deze vindt u hier.

koppel zit aan de open haard

"In mijn assistentiewoning woon ik zelfstandig, maar voel ik me nooit alleen."

Bewoner Bocasa