Assistentiewoning

Zelfstandig wonen, met zorg nabij

bewoner bij bloemen

Wonen & leven in een assistentiewoning

Gezellig wonen in een serviceflat, voorzien van alle hedendaags comfort? Geheel zelfstandig leven, maar wél met de geruststelling dat er, indien nodig, zorg nabij is? Volledig genieten van alle sociale contacten in de directe omgeving? Dan vormen onze assistentiewoningen de ideale thuis om op een autonome wijze te genieten van het leven.

Onze assistentiewoningen zijn immers stuk voor stuk ruime woningen met heel wat luxe en comfort. Kortom, met alles erop en eraan om het u zo aangenaam mogelijk te maken. Bovendien zijn ze vaak gesitueerd in groene locaties, op een boogscheut van de dorpskern of het commerciële centrum.

Ontzorgen

Wonen in een assistentiewoning van Vulpia betekent niet alleen modern wonen, maar ook genieten van heel wat ondersteunende diensten. Want bewoners en hun familie zo goed mogelijk ontzorgen? Dat is - en blijft - onze topprioriteit!

Daarnaast profiteert u, indien gewenst, van alle extra zorg, faciliteiten en omkadering van het nabijgelegen woon- en zorghuis. En dat gaat verder dan zorg alleen. Zo kan je er gezellig vertoeven of heerlijk tafelen, terwijl je geniet van de dagverse gerechten van onze chef-koks. Alleen, met medebewoners of met familie? Wij passen ons aan.

Hebt u bovendien vragen? Onze woonassistent is er voor u. Deze persoon houdt met plezier een oogje in het zeil, biedt graag een luisterend oor en is uw discrete vertrouwenspersoon. Ook helpt hij u verder met allerlei zaken, zoals de administratie, toegespitste zorg aan huis, de levering van maaltijden, de poetshulp en alle andere praktische vragen.

Vanaf 65 jaar kunt u wonen in een assistentiewoning. Wie echter zorgbehoevend is, kan er al vroeger thuiskomen.

Waarom wonen in een assistentiewoning?

Er zijn heel wat goede redenen om naar een assistentiewoning te verhuizen. U kunt er namelijk zelfstandig blijven, maar óók over hoogwaardige zorg beschikken, zodra de behoefte daar is. Daarnaast is het ook prettig om samen met anderen op te trekken, mensen rondom te hebben en te genieten van uw pensioen: gezellig met elkaar kaarten of een toffe andere activiteit ondernemen! Bovendien is het erg fijn om in een groene, bruisende en/of natuurrijke omgeving te wonen. Een wandeling of fietstocht is dan al snel gemaakt. Stuk voor stuk uitstekende redenen om voor een assistentiewoning bij Vulpia te kiezen.

Heeft u baat bij een assistentiewoning?

Een assistentiewoning wordt heel interessant, wanneer u graag geniet van deugddoende zelfstandigheid én, indien nodig, uitstekende zorg binnen handbereik. Ook vormt het een ideale oplossing, als u misschien wat minder te been bent, maar wel graag alleen of samen met uw partner zo onafhankelijk mogelijk woont. Tegelijkertijd ervaart u de beschikbaarheid tot kwalitatieve zorg en ondersteuning. Bent u de 65 gepasseerd en wilt u nog heel wat jaren in goede gezondheid doorbrengen? Dan maakt Vulpia dit graag voor u mogelijk via haar assistentiewoningen.

Wat zijn de belangrijkste voordelen van een assistentiewoning?

De keuze voor een assistentiewoning brengt veel voordelen met zich mee. Wij zetten graag de vier belangrijkste pluspunten voor u op een rij:

  1. U bent te allen tijde verzekerd van hulp om de hoek.

  2. De infrastructuur van dit type woning is afgestemd op minder mobiele personen.

  3. Er is volop ruimte om (nieuwe) sociale contacten te leggen. Een perfecte manier om eenzaamheid tegen te gaan.

  4. Er kan gebruik worden gemaakt van verschillende gemeenschappelijke diensten.

Waarom u kiest voor een Vulpia assistentiewoning

Comfortabel wonen en tegelijkertijd genieten van hoogwaardige zorg? Dat is perfect mogelijk in een assistentiewoning van Vulpia. Wij bieden immers alles wat noodzakelijk is om zo aangenaam mogelijk uw oudere dag door te brengen. Naast de nodige en gewenste privacy, kunt u er wél op rekenen dat u nooit alleen bent. Om die reden is een assistentiewoning ideaal om eenzaamheid tegen te gaan. Overweegt u om te verhuizen naar dit type woning? Neem vrijblijvend contact met ons op voor een eerste kennismaking!

koppel zit aan de open haard

"In mijn assistentiewoning woon ik zelfstandig, maar voel ik me nooit alleen."

Bewoner Bocasa