Halmolen

Woonzorgcentrum

Kortverblijf

Tijdelijk verblijf

Dringende opname

Halmolen-woonzorgcentrum-Zoersel-Vulpia

Woon- en zorghuis Halmolen,
genieten van de natuur 

Wilt u in een groene omgeving wonen, terwijl ook het centrum nabij is en u gezellig woont? Dan is wonen in woon- en zorghuis Halmolen echt iets voor u. Dit mooie complex in Halle-Zoersel werd volledig gebouwd op maat van ouderen. De residentie heeft een warme sfeer waar u zich welkom voelt. Even de deur uit en hop, u snuift onmiddellijk de natuur op: het woon- en zorghuis is namelijk gelegen temidden het Drijhoekbos. Ontspant u graag met een boek op een sfeervol terras, of legt u graag eens een kaartje in de recreatieruimte? Dan zal u zich in dit woon- en zorghuis snel thuis voelen, zeker als u de bosgeur ruikt. Wist u trouwens dat dit woon- en zorghuis zijn naam te danken heeft aan een houten staakmolen uit 1550? 

Uw wens, onze zorg

In woon- en zorghuis Halmolen krijgt u ruimte en wordt er aandachtig naar uw noden en zorgen geluisterd. In onze huiselijke omgeving temidden de uitgestrekte natuur voelt u zich meteen als een vis in het water, zeker met al dat zicht op groen. Onze medewerkers zorgen ervoor dat u zich welkom én thuis voelt.

Halmolen-woonzorgcentrum-Zoersel-Vulpia

De zorg is hier van topniveau, wees maar zeker dat u in de watten wordt gelegd! Een gedreven team aan medewerkers staat in voor zorg met een glimlach. Bovendien wordt u voortdurend gestimuleerd om uw zelfstandigheid te behouden, een aspect waar we bijzonder veel belang aan hechten.

Zo gaan we bijvoorbeeld in de kiné uitgebreid met u aan de slag om u mobiel en in beweging te houden. Molenaars nemen immers al eeuwen het heft zelf in handen. 

Binnen woon-en zorghuis Halmolen hebben we ook een beschermde afdeling voor bewoners met dementie genaamd ‘Hoogveld’. De medewerkers in deze afdeling hebben expertise op overschot en werken graag met aromabaden en -therapie. 

Doorheen het hele woon- en zorghuis hanteren we trouwens de BROOD-aanpak: beleving, relatie, omgeving, ook bij ons thuis en denken in mogelijkheden. Stuk voor stuk waarden waar we ontzettend veel belang aan hechten. 

Comfort troef

In dit woon- en zorghuis is alles ingericht om uw comfort te optimaliseren. Met onze toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers en de lift bent u zo op bestemming. Ook werd er een parking voorzien, zodat uw familie makkelijk kan langskomen. Geen auto? Er is een ruime fietsenstalling, en ook het openbaar vervoer is vlakbij. Naar de markt van Zoersel, de bonobo's bekijken in Planckendael of nog wat verder naar Scherpenheuvel? Doen we!

Halmolen, groener kan niet 

Woon- en zorghuis Halmolen ligt temidden de natuur, en daar maken we graag gebruik van. Maak een ontspannende wandeling doorheen het Drijhoekbos door het verharde (en veilige) wandelpad in de tuin af te wandelen. Ook de verse lucht van het uitgestrekte Zoerselbos is nooit veraf, want dit stuk uitgestrekte natuur ligt vlakbij.

Bos Zoersel Halmolen

Mag het bekende Boshuisje een bezoekje van u verwachten? Daarnaast hebben we in de privétuin ook een weide met zachte schapen, die altijd een aai of een wortel kunnen appreciëren. Of trek je er mee op uit met de huifkartocht? 

Halmolen mag dan wel temidden het groen liggen, toch staan we dagelijks in contact met de omgeving. De kinderen van het nabije schooltje komen bijvoorbeeld geregeld in het bos spelen. Nadien strijken ze al eens neer op het terras om te luisteren naar verhalen over vroeger, maar ook creatief gaan ze mee aan de slag.

Halmolen heeft ook een aantal assistentiewoningen: de bewoners steken ook al eens graag de handen uit de mouwen voor activiteiten. Andere lokale organisaties komen dan weer graag helpen om onze feesten nog gezelliger maken. Denk maar aan het tuinfeest, het kerstfeest of een fijne thé dansant. Maar ook de Tour de France volgen we met veel enthousiasme. Te veel opties om het overzicht te bewaren? Met de infokrant bent u steeds van alles op de hoogte.

Ons woonzorgcentrum in Halle-Zoersel: voor tijdelijke of langdurige zorg

Halmolen is een aantrekkelijke accommodatie als u behoefte heeft aan permanente of tijdelijke zorg en/of ondersteuning. In ons WZC te Halle-Zoersel ontbreekt het niet aan luxe en moderne faciliteiten. U wordt dus altijd in de watten gelegd en ontvangt ook nog eens zorg in een prachtige omgeving. Bovendien is ons woonzorgcentrum in Halle-Zoersel zeer toegankelijk en is er veel aandacht voor sociaal contact met de medebewoners én de buurt. Is er sprake van een dringende opname of zoekt u een comfortabel woonzorgcentrum in regio Halle-Zoersel om deze fase van uw leven prettig en aangenaam door te brengen? U bent van harte welkom om op adem te komen in ons rusthuis te Halle-Zoersel. Wij zien er op toe dat u een aangenaam verblijf tegemoet gaat.

Zorgaanbod en faciliteiten

In ons WZC te Halle-Zoersel geniet u van een divers zorgaanbod zodat u op geen enkele manier iets tekortkomt. Zo kan u bijvoorbeeld ook een beroep doen op ergotherapie en kinesitherapie. Verder bieden we mogelijkheden voor mensen die vanwege dementie zorg nodig hebben. Naast zorg in ons rusthuis te Halle-Zoersel bieden we ook allerlei luxe faciliteiten om uw leven plezierig te maken. Wie er goed uitziet, voelt zich ook beter. Een kapsalon of schoonheidssalon zijn drukbezochte faciliteiten in ons WZC. Een uitstekende reden om te kiezen voor een kort of permanent verblijf in woonzorgcentrum Halmolen Halle-Zoersel! 

"Ik hou van de frisse lucht en de groene natuur."

Bewoner van Halmolen

Verbindend

Op Vulpia kunt u rekenen. We begrijpen immers dat een goede vertrouwensband opgebouwd wordt door naar elkaar te luisteren en elkaar geheel te respecteren. We willen dan ook onze bewoners steeds het gevoel geven dat ze bij Vulpia terecht kunnen met al hun vragen, gedachten, opmerkingen en wensen.

Open

Vulpia staat open voor mensen van alle mogelijke achtergronden en overtuigingen. Onze open en positieve kijk op wat anders is, zorgt voor een warme thuis voor bewoners en medewerkers. Ook de autonomie van de bewoners wordt hoog in het vaandel gedragen. Bij Vulpia zijn we namelijk erg wendbaar en is alles bespreekbaar.

Kwiek

Bij Vulpia staat iedereen positief en gemotiveerd in het leven. Het moet niet altijd té serieus zijn en er mag al eens gelachen worden. We streven er immers naar om elke dag een frisse wind door onze woon- en zorghuizen te laten waaien. Levensvreugde en een plezierige sfeer staan dan ook centraal.

Woonoplossingen

Zorgaanbod

Zelfstandigheid wordt gestimuleerd. Ons ruim zorgaanbod voldoet aan al uw noden en zorgt voor een comfortabele leefervaring. 

 • Ergotherapie

 • Aromatherapie

 • Kinesitherapie

 • Sociale assistentie 

 • Gespecialiseerde zorg voor personen met dementie

 • Psychiatrische verpleging

 • Psychotherapie

Faciliteiten

In deze fijne omgeving staat luxe en een kwalitatief zorgaanbod centraal. De faciliteiten zijn recent, uiterst modern en op uw maat. 

 • Fitnessruimte

 • Ontspanningsruimte

 • Kapsalon 

 • Manicure/pedicure

 • Cafetaria/bar

 • Terras

 • Privétuin

Klik op de foto's voor een presentatie

Meer informatie? Contacteer ons.

Wenst u meer informatie of hebt u vragen over onze woonzorgcentrum, kortverblijven of ons zorgaanbod? We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Hoe kunnen we u verder helpen?
Bel ons op 03 380 12 00

::open_description::

Andere woon- en zorghuizen

Bekijk hier de residenties in de buurt.