Arthur

Woonzorgcentrum

Dringende opname

Kortverblijf

Tijdelijk verblijf

Woon- en zorghuis Arthur: uw wereld was nog nooit zo groot.

Thuiskomen in ’t Stad? Dat doet u in Arthur. Dit prachtig gelegen huis op het Antwerpse Zuid weet haar omvang uitstekend te combineren met klasse, comfort en gezelligheid. De mooie en lichte ruimtes, het grote terras met stadstuin en het prachtige groendak zorgen ervoor dat onze bewoners zich hier op hun gemak voelen. De prachtige combinatie van een rustig privé plekje te midden de bruisende stad! Ook het aangename pleintje naast het gebouw is leuk om te zitten.

Uw wensen staan centraal 

In woon- en zorghuis Arthur wentelt u zich in de gezelligheid van een comfortabele omgeving waar zelfstandigheid en levenskwaliteit voorop staan. Zowel uw fysiek als mentaal welbevinden zijn onze grote prioriteit. Hier krijgt u de ruimte om zichzelf te zijn en wordt er rekening gehouden met uw wensen en uw mening. Wij bieden vele mogelijkheden, en u kiest wat u graag doet. Iedere drie maanden wordt u en uw familie uitgenodigd voor de gebruikersraad. Aan de hand van suggesties en opmerkingen proberen we steeds beter voor u te zorgen.

Uw wens, onze zorg

Bejaarde leest boek

Bij ons is er ruimte voor uw noden en vragen. Ons huis voelt aan als een gezellige thuis waar zowel onze gemotiveerde medewerkers als de medebewoners ervoor zorgen dat u zich meteen welkom voelt. Hier wordt u gestimuleerd om uw zelfstandigheid te behouden, een aspect waar we bijzonder veel belang aan hechten. 

Elke bewoner kan in Arthur rekenen op gespecialiseerde zorg en activiteiten op maat. De bewoners worden medisch begeleid door de CRA arts. Onze medewerkers worden ingezet op basis van hun grootste kwaliteiten. Daarnaast gaan we ook individueel en interdisciplinair met u aan de slag: onze activiteiten worden georganiseerd naar uw interesses, alsook krijgt u een aanpak op maat bij onze kinesisten. 

Via onze gebruikersraad en fijnproevers comité gaan we graag in dialoog met bewoners en familie om zo onze zorgverlening continu te verbeteren, naar persoonlijke ervaringen te polsen en hieruit verder te evolueren. 

Ons woonzorgcentrum in Antwerpen: voor tijdelijke of langdurige zorg

Arthur is een aantrekkelijke accommodatie als u behoefte heeft aan permanente of tijdelijke zorg en/of ondersteuning. In ons WZC te Antwerpen ontbreekt het niet aan luxe en moderne faciliteiten. U wordt dus altijd in de watten gelegd en ontvangt ook nog eens zorg in een prachtige omgeving. Bovendien is ons woonzorgcentrum in Antwerpen zeer toegankelijk en is er veel aandacht voor sociaal contact met de medebewoners én de buurt. Is er sprake van een dringende opname of zoekt u een comfortabel woonzorgcentrum in regio Antwerpen om deze fase van uw leven prettig en aangenaam door te brengen? U bent van harte welkom om op adem te komen in ons rusthuis te Antwerpen. Wij zien er op toe dat u een aangenaam verblijf tegemoet gaat.

Zorgaanbod en faciliteiten

In ons WZC te Antwerpen geniet u van een divers zorgaanbod zodat u op geen enkele manier iets tekortkomt. Zo kan u bijvoorbeeld ook een beroep doen op ergotherapie en kinesitherapie. Verder bieden we mogelijkheden voor mensen die vanwege dementie zorg nodig hebben. Naast zorg in ons rusthuis te Antwerpen bieden we ook allerlei luxe faciliteiten om uw leven plezierig te maken. Wie er goed uitziet, voelt zich ook beter. Een kapsalon of schoonheidssalon zijn drukbezochte faciliteiten in ons WZC. Een uitstekende reden om te kiezen voor een kort of permanent verblijf in woonzorgcentrum Arthur Antwerpen! 

Bekijk onze brochure

Ontdek alles over wonen in Arthur te Antwerpen

“Warme Zorg “voor bewoners met dementie

Ons huis heeft een beschermde afdeling ‘Warme Zorg’ voor bewoners met dementie. Gesloten, maar toch met een open karakter. Zo kan de bewoner zich hier zonder hindernissen vrij verplaatsen binnen de afdeling. Zij kunnen deze echter niet verlaten zonder toezicht, wat de familie een veilig gevoel geeft. 

De medewerkers op deze afdeling werden gekozen voor hun groot inlevingsvermogen en engagement. In Warme Zorg focussen we ons voornamelijk op het zintuiglijke om contact te maken. Het vaste dagritme en vast personeel zorgt ervoor dat desoriëntatie plaats maakt voor herkenning. 

Arthur biedt vele activiteiten

In ‘t Stad valt altijd wat te doen. Zo bevindt het Museum van Schone Kunsten zich op  800m van het huis. Ook het Stadspark en de Meir liggen niet veraf. Een bezoekje aan de Antwerpse Zoo, uitwaaien aan de Schelde of een seniorennamiddag in de Roma? De troeven van onze koekenstad worden maximaal benut.

"Ik ben zeer tevreden over mijn kamer. Deze is heel ruim."

Bewoner van Arthur
Vrouw in zetel

Verbindend

Op Vulpia kunt u rekenen. We begrijpen immers dat een goede vertrouwensband opgebouwd wordt door naar elkaar te luisteren en elkaar geheel te respecteren. We willen dan ook onze bewoners steeds het gevoel geven dat ze bij Vulpia terecht kunnen met al hun vragen, gedachten, opmerkingen en wensen.

Open

Vulpia staat open voor mensen van alle mogelijke achtergronden en overtuigingen. Onze open en positieve kijk op wat anders is, zorgt voor een warme thuis voor bewoners en medewerkers. Ook de autonomie van de bewoners wordt hoog in het vaandel gedragen. Bij Vulpia zijn we namelijk erg wendbaar en is alles bespreekbaar.

Kwiek

Bij Vulpia staat iedereen positief en gemotiveerd in het leven. Het moet niet altijd té serieus zijn en er mag al eens gelachen worden. We streven er immers naar om elke dag een frisse wind door onze woon- en zorghuizen te laten waaien. Levensvreugde en een plezierige sfeer staan dan ook centraal.

Woonoplossingen

Zorgaanbod

Zelfstandigheid wordt hier gestimuleerd. Een ruim zorgaanbod voldoet aan al uw eisen en zorgt voor een comfortabele leefomgeving.

 • Ergotherapie

 • Kinesitherapie

 • Gespecialiseerde zorg voor personen met dementie

Faciliteiten

Een fijne omgeving waar luxe en een kwalitatief zorgaanbod hand in hand gaan. De faciliteiten zijn recent, uiterst modern en op uw maat. 

 • Kapsalon 

 • Cafetaria

 • Schoonheidssalon

 • Kiné ruimte 

 • Pedicure en manicure

 • Fitness

 • Ondergrondse garage

 • Velokes op 50m

Klik op de foto's voor een presentatie

Meer informatie? Contacteer ons.

Wenst u meer informatie of hebt u vragen over onze woonzorgcentrum, kortverblijven of ons zorgaanbod? We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Hoe kunnen we u verder helpen?
Bel ons op 03 216 80 10

::open_description::

Andere woon- en zorghuizen

Bekijk hier de residenties in de buurt.