Arthur

Woonzorgcentrum

Dringende opname

Kortverblijf

Tijdelijk verblijf

woon- en zorghuis Arthur antwerpen

Woon- en zorghuis Arthur,

al het mooie van ‘t Stad op één plek 

Thuiskomen in ’t Stad? Dat doet u in Arthur. Dit prachtig gelegen huis op het Antwerpse Zuid weet haar omvang uitstekend te combineren met klasse, comfort en gezelligheid. De mooie en lichte ruimtes, het grote terras met stadstuin en het prachtige groendak zorgen ervoor dat onze bewoners zich hier op hun gemak voelen. De prachtige combinatie van een rustig privé plekje te midden de bruisende stad! Ook het aangename pleintje naast het gebouw is leuk om te zitten.

Uw wensen staan centraal 

In woon- en zorghuis Arthur wentelt u zich in de gezelligheid van een comfortabele omgeving waar zelfstandigheid en levenskwaliteit voorop staan. Zowel uw fysiek als mentaal welbevinden zijn onze grote prioriteit. Hier krijgt u de ruimte om zichzelf te zijn en wordt er rekening gehouden met uw wensen en uw mening. Wij bieden vele mogelijkheden, en u kiest wat u graag doet. Iedere drie maanden wordt u en uw familie uitgenodigd voor de gebruikersraad. Aan de hand van suggesties en opmerkingen proberen we steeds beter voor u te zorgen.

Uw wens, onze zorg

Bejaarde leest boek

Bij ons is er ruimte voor uw noden en vragen. Ons huis voelt aan als een gezellige thuis waar zowel onze gemotiveerde medewerkers als de medebewoners ervoor zorgen dat u zich meteen welkom voelt. Hier wordt u gestimuleerd om uw zelfstandigheid te behouden, een aspect waar we bijzonder veel belang aan hechten. 

Elke bewoner kan in Arthur rekenen op gespecialiseerde zorg en activiteiten op maat. De bewoners worden medisch begeleid door de CRA arts. Onze medewerkers worden ingezet op basis van hun grootste kwaliteiten. Daarnaast gaan we ook individueel en interdisciplinair met u aan de slag: onze activiteiten worden georganiseerd naar uw interesses, alsook krijgt u een aanpak op maat bij onze kinesisten. 

Via onze gebruikersraad en fijnproevers comité gaan we graag in dialoog met bewoners en familie om zo onze zorgverlening continu te verbeteren, naar persoonlijke ervaringen te polsen en hieruit verder te evolueren. 

“Warme Zorg “voor bewoners met dementie

Ons huis heeft een beschermde afdeling ‘Warme Zorg’ voor bewoners met dementie. Gesloten, maar toch met een open karakter. Zo kan de bewoner zich hier zonder hindernissen vrij verplaatsen binnen de afdeling. Zij kunnen deze echter niet verlaten zonder toezicht, wat de familie een veilig gevoel geeft. 

De medewerkers op deze afdeling werden gekozen voor hun groot inlevingsvermogen en engagement. In Warme Zorg focussen we ons voornamelijk op het zintuiglijke om contact te maken. Het vaste dagritme en vast personeel zorgt ervoor dat desoriëntatie plaats maakt voor herkenning. 

Arthur biedt vele activiteiten

In ‘t Stad valt altijd wat te doen. Zo bevindt het Museum van Schone Kunsten zich op  800m van het huis. Ook het Stadspark en de Meir liggen niet veraf. Een bezoekje aan de Antwerpse Zoo, uitwaaien aan de Schelde of een seniorennamiddag in de Roma? De troeven van onze koekenstad worden maximaal benut.

"Ik ben zeer tevreden over mijn kamer. Deze is heel ruim."

Bewoner van Arthur
Vrouw in zetel

Verbindend

Op Vulpia kunt u rekenen. We begrijpen dat een goede vertrouwensband opgebouwd wordt door naar elkaar te luisteren en elkaar te respecteren. We willen onze bewoners steeds het gevoel geven dat ze bij Vulpia terecht kunnen met al hun vragen, gedachten, opmerkingen en wensen.

Open

Vulpia staat open voor mensen van alle mogelijke achtergronden en overtuiging. De positieve kijk op wat anders is, zorgt voor een warme thuis voor bewoners en medewerkers. De autonomie van de bewoners wordt ook hoog in het vaandel gedragen. Bij Vulpia zijn we erg wendbaar en is alles bespreekbaar.

Kwiek

Bij Vulpia staat iedereen positief en gemotiveerd in het leven. Het moet niet altijd té serieus zijn. Er kan al eens gelachen worden en we streven ernaar elke dag een frisse wind door onze woon- en zorghuizen te laten waaien. Levensvreugde en een plezierige sfeer staan centraal.

Woonoplossingen

Zorgaanbod

Zelfstandigheid wordt hier gestimuleerd. Een ruim zorgaanbod voldoet aan al uw eisen en zorgt voor een comfortabele leefomgeving.

 • Ergotherapie

 • Kinesitherapie

 • Verpleging van bewoners met dementie

Faciliteiten

Een fijne omgeving waar luxe en een kwalitatief zorgaanbod hand in hand gaan. De faciliteiten zijn recent, uiterst modern en op uw maat. 

 • Kapsalon 

 • Cafetaria

 • Schoonheidssalon

 • Kiné ruimte 

 • Pedicure en manicure

 • Fitness

 • Ondergrondse garage

 • Velokes op 50m

Klik op de foto's voor een presentatie

Contacteer ons

Hoe kunnen we u verder helpen?
Bel ons op 03 216 80 10

::open_description::

Andere woon- en zorghuizen

Bekijk hier de residenties in de buurt.

Turnhout Aan de Kaai
Antwerpen Arthur
Kalmthout Beukenhof
Turnhout De Nieuwe Kaai
Antwerpen De Veldekens
Zoersel Halmolen
Stabroek Villa ter Molen