't Neerhof

Woonzorgcentrum

Tijdelijk verblijf

Herstelverblijf

Dringende opname

Permanent of tijdelijk wonen, beleven en ontzorgen in de natuur

Wonen in de natuur in een huis waar men u ontzorgt? Dat is leven in ‘t Neerhof! Dit gezellige woon- en zorghuis ligt middenin het golvende landschap van de Vlaamse Ardennen. Uw verblijf heeft een prachtig uitzicht op de groene, glooiende omgeving. De signatuur van dit huis : de tuin en brasserie. 't Neerhof richt haar blik naar buiten en is per definitie een open huis:

 • Familie, mantelzorgers en vrijwilligers beschouwen we als deel van de Neerhoffamilie.

 • Uiteraard hebben we geen bezoekuren (we zijn geen ziekenhuis, maar een huis). Bezoek komt wanneer het past voor onze bewoners.

 • Iedere wandelaar of fietser is meer dan welkom in onze brasserie.

Uw wens, onze zorg

Bij ons is er ruimte voor uw noden en vragen. De huiselijke omgeving van woonzorgcentrum 't Neerhof voelt aan als een gezellige thuis waar zowel onze medewerkers als de medebewoners ervoor zorgen dat u zich meteen welkom voelt. Hier stimuleren we u om uw zelfstandigheid te behouden, een aspect waar u wellicht bijzonder veel belang aan hecht.

Dagelijks nodigt de kinesist u uit om in beweging te blijven in onze goed uitgeruste kine-ruimte, en ook de logopedist ziet u regelmatig verschijnen. Tweewekelijks komt de podologe langs voor gespecialiseerde hulp. Neerhof heeft een multidisciplinair zorgteam dat goed samenwerkt....altijd vertrekkend vanuit het belang van de bewoner.

U kan in ‘t Neerhof rekenen op gespecialiseerde zorg en activiteiten U geeft aan wat u belangrijk vindt en hier gaan we mee aan de slag.

Familie en mantelzorgers betrekken we voortdurend in het leven en ontzorgen. dit doen we door geregeld een gebruikersraad te organiseren. Door dialoog met bewoners en familie doen we er alles aan om onze zorgverlening continu te verbeteren

Ons huis heeft ook een kleinschalige leefgroep voor mensen met dementie. Elke bewoner kan hier rekenen op persoonlijke en professionele zorg..

Ons woonzorgcentrum in Brakel: voor tijdelijke of langdurige zorg

‘t Neerhof is een modern woon- en zorghuis wanneer u nood hebt aan permanente-, tijdelijke zorg en/of ondersteuning. Dit open huis is ingebed in de lokale omgeving. Dat vertaalt zich :

 • in een goed contact met de buurtbewoners. We organiseren geregeld activiteiten waar iedereen meer dan welkom is.

 • flexibiliteit wanneer u snel een zorgoplossing zoek

 • tijdelijk zorg nodig hebt na een verblijf in het ziekenhuis

Zorgaanbod en faciliteiten

In ons WZC te Brakel geniet u van een divers zorgaanbod zodat u op geen enkele manier iets tekort komt. We hebben een multidisciplinair team. 't Neerhof heeft alles in huis om u elke dag te ontzorgen.

Zo kan u bijvoorbeeld ook een beroep doen op ergotherapie en kinesitherapie en gespecialiseerde zorg voor bewoners met dementie.

Behalve zorg in ons rusthuis te Brakel hebben we zeer veel aandacht voor goed voelen en er goed uitzien. Want wie er goed uitziet, voelt zich meestal ook goed . Een kapsalon of schoonheidssalon zijn drukbezochte plaatsen in ons WZC. Een uitstekende reden om te kiezen voor een kort of permanent verblijf in woonzorgcentrum ‘t Neerhof Brakel! 

"De verzorging en de vriendelijkheid van het personeel vind ik heel goed. Ook het gezelschap onder elkaar zowel personeel als de andere bewoners vind ik fijn."

Bewoner van 't Neerhof

Verbindend

Op Vulpia kunt u rekenen. We begrijpen immers dat een goede vertrouwensband opgebouwd wordt door naar elkaar te luisteren en elkaar geheel te respecteren. We willen dan ook onze bewoners steeds het gevoel geven dat ze bij Vulpia terecht kunnen met al hun vragen, gedachten, opmerkingen en wensen.

Open

Vulpia staat open voor mensen van alle mogelijke achtergronden en overtuigingen. Onze open en positieve kijk op wat anders is, zorgt voor een warme thuis voor bewoners en medewerkers. Ook de autonomie van de bewoners wordt hoog in het vaandel gedragen. Bij Vulpia zijn we namelijk erg wendbaar en is alles bespreekbaar.

Kwiek

Bij Vulpia staat iedereen positief en gemotiveerd in het leven. Het moet niet altijd té serieus zijn en er mag al eens gelachen worden. We streven er immers naar om elke dag een frisse wind door onze woon- en zorghuizen te laten waaien. Levensvreugde en een plezierige sfeer staan dan ook centraal.

Woonoplossingen

Zorgaanbod

In deze fijne omgeving staan hoofd en hart en een kwalitatief zorgaanbod centraal. Ons gevarieerd zorgaanbod beantwoordt aan al uw noden en zorgt voor een comfortabele leef en zorgomgeving. 

 • Verpleging

 • Verzorging 

 • Gespecialiseerde zorg voor personen met dementie

 • Palliatieve begeleiding

 • Ergotherapie

 • Kinesitherapie

Faciliteiten

Wonen in 't Neerhof is modern wonen. Wat mag u verwachten van dit hedendaags woon- en zorghuis:

 • Kapsalon 

 • Manicure/pedicure

 • Cafetaria/bar

 • Kiné ruimte

 • Ontspanningsruimte

 • Poetsdienst

 • Klusjesdienst

 • Terras

 • Privétuin

Klik op de foto's voor een presentatie

Meer informatie? Contacteer ons

Wenst u meer informatie of hebt u vragen over ons woonzorgcentrum, kortverblijven of ons zorgaanbod? We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Hoe kunnen we u verder helpen?
Bel ons op 055 42 49 24

::open_description::

Andere woon- en zorghuizen

Bekijk hier de residenties in de buurt.