Brugse Vaart

Woonzorgcentrum

Dringende opname

Brugse-Vaart-woonzorgcentrum-Mariakerke-Vulpia

Historisch wonen in een groen kader

Mariakerke doet dromen en woon- en zorghuis Brugse Vaart nog net iets meer. Hier woon je in een prachtige wijk van een geweldige stad. Dit woon- en zorghuis is luxueus en het neusje van de zalm op het vlak van zorg en omkadering. Deze nieuwe residentie vormt al snel een warme thuis. Kort bij de binnenstad, maar toch midden in het groen. Daarnaast trekken we er samen geregeld op uit en ook in huis valt er dagelijks wat te doen.

Uw wensen staan centraal 

Oude vrouw kijkt liefdevol naar zorgverlener

In woon- en zorghuis Brugse Vaart krijgt u de ruimte om zichzelf te zijn, wordt rekening gehouden met uw wensen en wentelt u zich in de gezelligheid van een comfortabele omgeving, waar zelfstandigheid en levenskwaliteit worden gestimuleerd. Uw mentaal welbevinden geniet hier de hoogste prioriteit. 

Heerlijk aan die Brugse Vaart

Brugse-Vaart-woonzorgcentrum-Mariakerke-Vulpia

Wonen in het groen, aan de vaart en toch niet al te ver van het centrum. Hier verblijft u in een gloednieuw gebouw met historisch erfgoed op de binnenkoer. Het beste van beide werelden dus. De architectuur is afgestemd op het comfort van de bewoners en alle moderne voorzieningen zijn voorhanden.

Het centrum van Gent ligt op amper 2,5 km, wat zich uitstekend leent voor daguitstappen, maar ook de buurtwinkel en het park liggen op wandelafstand. De afdelingen op de verschillende verdiepingen hebben ronkende namen als dek, kajuit (beveiligde afdeling), boei en anker, een knipoog naar de Brugse Vaart. 

"Met de bus naar Gent, dat vind ik fantastisch! En het is zo makkelijk!"

Bewoner van Brugse Vaart
bewoner Vulpia

Voortreffelijke zorg

Een gemoedelijke sfeer en de beste zorgen, hier voelt u zich op uw gemak. Gezelligheid zorgt voor een positief gevoel en hier geniet u van zorg op maat. Een gedreven team aan medewerkers staat in voor zorg met een glimlach. Hier wordt u individueel in de watten gelegd. Bovendien wordt u voortdurend gestimuleerd om uw zelfstandigheid te behouden, een aspect waar we bijzonder veel belang aan hechten. Er is ook een ergotherapeut in dienst, die met een aanpak op maat aan de slag gaat. 

Brugse Vaart leeft

Actief blijven staat centraal in dit woon- en zorghuis. De activiteitenkalender is dan ook goedgevuld: hier komt u niets te kort. Kubben, muziekbingo, een gezonde dosis yoga: iedere dag valt er wel wat te doen. Toch even tot rust komen? Het is heerlijk zitten in het Grand Café met zicht op de binnentuin.

Bewoners tekenen

Verbindend

Op Vulpia kunt u rekenen. We begrijpen dat een goede vertrouwensband opgebouwd wordt door naar elkaar te luisteren en elkaar te respecteren. We willen onze bewoners steeds het gevoel geven dat ze bij Vulpia terecht kunnen met al hun vragen, gedachten, opmerkingen en wensen.

Open

Vulpia staat open voor mensen van alle mogelijke achtergronden en overtuiging. De positieve kijk op wat anders is, zorgt voor een warme thuis voor bewoners en medewerkers. De autonomie van de bewoners wordt ook hoog in het vaandel gedragen. Bij Vulpia zijn we erg wendbaar en is alles bespreekbaar.

Kwiek

Bij Vulpia staat iedereen positief en gemotiveerd in het leven. Het moet niet altijd té serieus zijn. Er kan al eens gelachen worden en we streven ernaar elke dag een frisse wind door onze woon- en zorghuizen te laten waaien. Levensvreugde en een plezierige sfeer staan centraal.

Woonoplossingen

Zorgaanbod

Zelfstandigheid wordt hier gestimuleerd. Een ruim zorgaanbod voldoet aan al uw eisen en zorgt voor een comfortabele leefomgeving 

  • Ergotherapie

  • Dementieverpleging 

  • Kinesitherapie

Faciliteiten

Een fijne omgeving waar luxe en een kwalitatief zorgaanbod hand in hand gaan. De faciliteiten zijn recent, uiterst modern en op uw maat. 

  • Kapsalon 

  • Grand Café

  • Kiné ruimte 

  • Pedicure en manicure

Klik op de foto's voor een presentatie

Contacteer ons

Hoe kunnen we u verder helpen?
Bel ons op 09 216 01 00

::open_description::

Andere woon- en zorghuizen

Bekijk hier de residenties in de buurt.

Brakel 't Neerhof
Lierde Kartuizerhof
Gent Vroonstalle

We hopen voor 2021 elkaar te kunnen ontmoeten, handen reiken, verbonden zijn

Volg ons op Facebook

2020 Was een rollercoaster,  een jaar van onverwachte gebeurtenissen,  vol uitdagingen én verstilling. Tegelijk bracht 2020 ons de tijd om stil te staan bij de kleine dingen en de mooie initiatieven van familie, vrijwilligers, van iedereen die zich betrokken voelt bij onze bewoners.

Ondertussen zijn er voorzichtige positieve ontwikkelingen;  een vaccin  is onderweg, we zijn hoopvol voor 2021. Toch zullen we onze inspanningen nog een tijd moeten volhouden. Maar samen komen we er zeker door!