Brugse Vaart

Woonzorgcentrum

Dringende opname

Brugse-Vaart-woonzorgcentrum-Mariakerke-Vulpia

Historisch wonen in een groen kader

Mariakerke doet dromen en woon- en zorghuis Brugse Vaart nog net iets meer. Hier woon je in een prachtige wijk van een geweldige stad. Dit woon- en zorghuis is luxueus en het neusje van de zalm op het vlak van zorg en omkadering. Deze nieuwe residentie vormt al snel een warme thuis. Kort bij de binnenstad, maar toch midden in het groen. Daarnaast trekken we er samen geregeld op uit en ook in huis valt er dagelijks wat te doen.

Uw wensen staan centraal 

Oude vrouw kijkt liefdevol naar zorgverlener

In woon- en zorghuis Brugse Vaart krijgt u de ruimte om zichzelf te zijn, wordt rekening gehouden met uw wensen en wentelt u zich in de gezelligheid van een comfortabele omgeving, waar zelfstandigheid en levenskwaliteit worden gestimuleerd. Uw mentaal welbevinden geniet hier de hoogste prioriteit. 

Heerlijk aan die Brugse Vaart

Brugse-Vaart-woonzorgcentrum-Mariakerke-Vulpia

Wonen in het groen, aan de vaart en toch niet al te ver van het centrum. Hier verblijft u in een gloednieuw gebouw met historisch erfgoed op de binnenkoer. Het beste van beide werelden dus. De architectuur is afgestemd op het comfort van de bewoners en alle moderne voorzieningen zijn voorhanden.

Het centrum van Gent ligt op amper 2,5 km, wat zich uitstekend leent voor daguitstappen, maar ook de buurtwinkel en het park liggen op wandelafstand. De afdelingen op de verschillende verdiepingen hebben ronkende namen als dek, kajuit (beveiligde afdeling), boei en anker, een knipoog naar de Brugse Vaart. 

Brugse Vaart Gent

Brugsevaart is een aantrekkelijke accommodatie als u behoefte heeft aan permanente of tijdelijke zorg en/of ondersteuning. In ons WZC te Gent Mariakerke ontbreekt het niet aan luxe en moderne faciliteiten. U wordt dus altijd in de watten gelegd en ontvangt ook nog eens zorg in een prachtige omgeving. Bovendien is ons woonzorgcentrum in Gent Mariakerke zeer toegankelijk en is er veel aandacht voor sociaal contact met de medebewoners én de buurt. Is er sprake van een dringende opname of zoekt u een comfortabel woonzorgcentrum in regio Gent Mariakerke om deze fase van uw leven prettig en aangenaam door te brengen? U bent van harte welkom om op adem te komen in ons rusthuis te Gent Mariakerke. Wij zien er op toe dat u een aangenaam verblijf tegemoet gaat.

Zorgaanbod en faciliteiten

In ons WZC te Gent Mariakerke geniet u van een divers zorgaanbod zodat u op geen enkele manier iets tekort komt. Zo kan u bijvoorbeeld ook een beroep doen op ergotherapie en kinesitherapie. Verder bieden we mogelijkheden voor mensen die vanwege dementie zorg nodig hebben. Naast zorg in ons rusthuis te Gent Mariakerke bieden we ook allerlei luxe faciliteiten om uw leven plezierig te maken. Wie er goed uitziet, voelt zich ook beter. Een kapsalon of schoonheidssalon zijn drukbezochte faciliteiten in ons WZC. Een uitstekende reden om te kiezen voor een kort of permanent verblijf in woonzorgcentrum Brugsevaart Gent!

"Met de bus naar Gent, dat vind ik fantastisch! En het is zo makkelijk!"

Bewoner van Brugse Vaart
bewoner Vulpia

Voortreffelijke zorg

Een gemoedelijke sfeer en de beste zorgen, hier voelt u zich op uw gemak. Gezelligheid zorgt voor een positief gevoel en hier geniet u van zorg op maat. Een gedreven team aan medewerkers staat in voor zorg met een glimlach. Hier wordt u individueel in de watten gelegd. Bovendien wordt u voortdurend gestimuleerd om uw zelfstandigheid te behouden, een aspect waar we bijzonder veel belang aan hechten. Er is ook een ergotherapeut in dienst, die met een aanpak op maat aan de slag gaat. 

Brugse Vaart leeft

Actief blijven staat centraal in dit woon- en zorghuis. De activiteitenkalender is dan ook goedgevuld: hier komt u niets te kort. Kubben, muziekbingo, een gezonde dosis yoga: iedere dag valt er wel wat te doen. Toch even tot rust komen? Het is heerlijk zitten in het Grand Café met zicht op de binnentuin.

Bewoners tekenen

Verbindend

Op Vulpia kunt u rekenen. We begrijpen immers dat een goede vertrouwensband opgebouwd wordt door naar elkaar te luisteren en elkaar geheel te respecteren. We willen dan ook onze bewoners steeds het gevoel geven dat ze bij Vulpia terecht kunnen met al hun vragen, gedachten, opmerkingen en wensen.

Open

Vulpia staat open voor mensen van alle mogelijke achtergronden en overtuigingen. Onze open en positieve kijk op wat anders is, zorgt voor een warme thuis voor bewoners en medewerkers. Ook de autonomie van de bewoners wordt hoog in het vaandel gedragen. Bij Vulpia zijn we namelijk erg wendbaar en is alles bespreekbaar.

Kwiek

Bij Vulpia staat iedereen positief en gemotiveerd in het leven. Het moet niet altijd té serieus zijn en er mag al eens gelachen worden. We streven er immers naar om elke dag een frisse wind door onze woon- en zorghuizen te laten waaien. Levensvreugde en een plezierige sfeer staan dan ook centraal.

Woonoplossingen

Zorgaanbod

Zelfstandigheid wordt hier gestimuleerd. Een ruim zorgaanbod voldoet aan al uw eisen en zorgt voor een comfortabele leefomgeving 

  • Ergotherapie

  • Gespecialiseerde zorg voor personen met dementie

  • Kinesitherapie

Faciliteiten

Een fijne omgeving waar luxe en een kwalitatief zorgaanbod hand in hand gaan. De faciliteiten zijn recent, uiterst modern en op uw maat. 

  • Kapsalon 

  • Grand Café

  • Kiné ruimte 

  • Pedicure en manicure

Klik op de foto's voor een presentatie

Meer informatie? Contacteer ons.

Wenst u meer informatie of hebt u vragen over onze woonzorgcentrum, kortverblijven of ons zorgaanbod? We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Hoe kunnen we u verder helpen?
Bel ons op 09 216 01 00

::open_description::

Andere woon- en zorghuizen

Bekijk hier de residenties in de buurt.