Arthur

Assistentiewoningen

woon- en zorghuis Arthur antwerpen

Heerlijk wonen op het Antwerpse Zuid 

De assistentiewoningen van Arthur liggen pal in de levendige museumwijk in de schaduw van ‘Den Bell’ in het Antwerpse Zuid.  In dit levendige stadsdeel is het fijn wonen, heerlijk flaneren en sta je in een oogwenk in het oude stadsdeel van Antwerpen. Het Museum van Schone Kunsten bevindt zich op  800m van het huis. Ook de Schelde, het Stadspark en de Meir liggen niet veraf. Een bezoekje aan de Antwerpse Zoo, uitwaaien aan de Schelde of een seniorennamiddag in de Roma? De troeven van onze koekenstad worden maximaal benut. 

Arthur-woonzorgcentrum-Antwerpen-Vulpia

Kwaliteitszorg

In Arthur woont u volledig zelfstandig. Toch staat u er niet alleen voor: een handig oproepsysteem laat u toe om in noodgevallen snel en eenvoudig contact op te nemen met het woon- en zorghuis binnen hetzelfde gebouw. Er is dus 24/24u verpleegkundige permanentie voorzien. 

Voor boodschappen en hulp in het huishouden kan u dienst doen op een externe firma. In het gebouw zelf bevindt zich een superette, alsook onze brasserie Den Bell. U kan steeds in het woon- en zorghuis terecht bij de kapper en de podoloog. Voelt u na verloop van tijd dat zelfstandig wonen toch wat zwaar wordt?

Dan bent u welkom in het woon- en zorghuis op dezelfde prachtige locatie. Dan bekijken we samen de mogelijkheden en krijgt u zo nodig voorrang bij een eventuele opname.

Heel wat te beleven 

In de buurt valt heel wat te beleven. Een dagje shoppen op de Meir of genieten van een terrasje in de buurt rond de Kathedraal? Met het openbaar vervoer om de hoek of de typische Antwerpse Velokes op 50 meter van het huis, bent u zo op uw bestemming.  Maar ook de eigen wijk, pal aan de Brederodestraat, heeft heel wat toffe winkels in petto. Dankzij onze ondergrondse parking spreekt u makkelijk af met vrienden en familie.

Weet dat u ook steeds kunt deelnemen aan de talrijke activiteiten die in het woon- en zorghuis plaatsvinden.

"Middenin de stad wonen? Dan valt er altijd iets te beleven!"

Bewoner van Arthur

Verbindend

Op Vulpia kunt u rekenen. We begrijpen immers dat een goede vertrouwensband opgebouwd wordt door naar elkaar te luisteren en elkaar geheel te respecteren. We willen dan ook onze bewoners steeds het gevoel geven dat ze bij Vulpia terecht kunnen met al hun vragen, gedachten, opmerkingen en wensen.

Open

Vulpia staat open voor mensen van alle mogelijke achtergronden en overtuigingen. Onze open en positieve kijk op wat anders is, zorgt voor een warme thuis voor bewoners en medewerkers. Ook de autonomie van de bewoners wordt hoog in het vaandel gedragen. Bij Vulpia zijn we namelijk erg wendbaar en is alles bespreekbaar.

Kwiek

Bij Vulpia staat iedereen positief en gemotiveerd in het leven. Het moet niet altijd té serieus zijn en er mag al eens gelachen worden. We streven er immers naar om elke dag een frisse wind door onze woon- en zorghuizen te laten waaien. Levensvreugde en een plezierige sfeer staan dan ook centraal.

Woonoplossingen

Zorgaanbod

Zelfstandigheid wordt hier gestimuleerd. Een ruim zorgaanbod voldoet aan al uw eisen en zorgt voor een comfortabele leefomgeving.

 • Ergotherapie

 • Kinesitherapie

 • Verpleging van bewoners met dementie

Faciliteiten

Een fijne omgeving waar luxe en een kwalitatief zorgaanbod hand in hand gaan. De faciliteiten zijn recent, uiterst modern en op uw maat. 

 • Kapsalon 

 • Cafetaria

 • Schoonheidssalon

 • Kiné ruimte 

 • Pedicure en manicure

 • Fitness

 • Ondergrondse garage

 • Velokes op 50m

Klik op de foto's voor een presentatie

Meer informatie? Contacteer ons.

Wenst u meer informatie of hebt u vragen over onze assistentiewoningen of ons zorgaanbod? We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Hoe kunnen we u verder helpen?
Bel ons 03 216 80 10

::open_description::

Andere woon- en zorghuizen

Bekijk hier de residenties in de buurt.

Antwerpen Arthur
Turnhout De Nieuwe Kaai
Lier Herenhof
Zoersel Halmolen
Stabroek Villa ter Molen