Aan de Beverdijk

Woonzorgcentrum

Dringende opname

Woon- en zorghuis Aan de Beverdijk,
natuurlijk gezellig wonen

Hamont-Achel staat gekend voor zijn natuurlijke omgeving en die trend trekken we graag voor u door in woon- en zorghuis Aan de Beverdijk. Hier woont u in een open en lichte omgeving. U vertoeft in een sfeer die familiair aanvoelt en natuurlijke eenvoud ademt. In ‘Aan de Beverdijk’ wordt u begeleid door een professioneel team medewerkers die een hart hebben voor zorg en er veel belang aan hechten om u écht te leren kennen. Welzijn en welbevinden staan er centraal: er wordt getracht zoveel mogelijk in te spelen op uw persoonlijke noden en wensen. In deze groene omgeving is het altijd genieten: zorg met een vertrouwde naturel.

Uw wensen staan centraal 

bejaarde vrouw in tuin

In woon- en zorghuis Aan de Beverdijk krijgt u de ruimte om zichzelf te zijn, wordt er belang gehecht aan uw mening en worden ook uw naasten mee betrokken in de zorg. Hierdoor proberen we de keuze voor de verhuis naar het woon- en zorghuis laagdrempelig en vertrouwd te laten verlopen. Zelfstandigheid en levenskwaliteit worden gestimuleerd en samen leggen we de focus op wat wel nog kan.

We betrekken de bewoners graag in het reilen en zeilen van het woon- en zorghuis en bieden hen dan ook bezigheden aan die nauw aansluiten bij hun talenten en noden. Samen leggen we de nadruk op het ‘wonen’ en proberen we voor elke bewoner aansluiting te vinden met zijn of haar eigen leefwereld en levensgeschiedenis. Dat is onze uitdaging!  

Heerlijk genieten van de rust 

Houdt u van een rustige en groene omgeving, dan zal u als bewoner zeker aan uw trekken komen in deze bosrijke omgeving. U zal gemakkelijk uw weg vinden in de eenvoudige structuur die het gebouw omhelst: een omgeving die zowel facilitair erg toegankelijk is als in communicatie met de medewerkers. 

In de ruim verlichte kamers is er veel ruimte voor een persoonlijke toets en eigen herkenbaar meubilair. Dit maakt dat uw nieuwe woonomgeving toch vertrouwd kan aanvoelen en het ziekenhuis- of hotelgevoel ver weg is. De kamers zijn uitgerust met de nodige voorzieningen om comfortabel te wonen en te leven.

"Ik woon hier heel graag, het voelt als een grote extra familie"

Bewoner van Aan de Beverdijk
bewoner met bloemen

Voortreffelijke zorg

Een gemoedelijke sfeer en goede zorgen; hier voelen u en uw naasten zich op hun gemak. Een familiale sfeer draagt bij tot een positief gevoel en een echt ‘thuisgevoel’. Het leven zoals het is. Wij staan 365 dagen per jaar voor u klaar en zoeken het goede in elke dag.  Al van bij opname gaan we samen op zoek naar de leefgroep waarin u, als bewoner, het meest aansluiting zult vinden. In ‘Aan de Beverdijk’ zijn er vier leefgroepen, elk met hun eigen zorggraad en karakter. 

Aan de Beverdijk charmeert

Zowel binnen als buiten de muren van dit woon- en zorghuis staan heel wat activiteiten op het programma. Deze zijn erg gevarieerd waardoor er altijd wel iets zal zijn dat uw interesse wekt. In het grootse (uitstappen, kiennamiddagen, bewegingsactiviteiten,…) of net in het kleine (huishoudelijke taken, wandelen in de tuin, enzovoort).

terras

Het activiteitenaanbod wordt zowel individueel als in groep aangeboden. Ook externen worden vaak betrokken: schoolkinderen, verenigingen of dieren. Dit maakt dat er een fijne samenwerking is tussen het woon- en zorghuis en de buurt die de ‘openheid’ van het huis bevordert. Die ‘openheid’ resulteert ook reeds vele jaren in een uitgebreide vrijwilligerswerking die ons huis in staat stelt net dat tikkeltje extra te kunnen bieden en die het ‘zorg op maat’ principe mee ondersteunt.

Verbindend

Op Vulpia kunt u rekenen. We begrijpen dat een goede vertrouwensband opgebouwd wordt door naar elkaar te luisteren en elkaar te respecteren. We willen onze bewoners steeds het gevoel geven dat ze bij Vulpia terecht kunnen met al hun vragen, gedachten, opmerkingen en wensen.

Open

Vulpia staat open voor mensen van alle mogelijke achtergronden en overtuiging. De positieve kijk op wat anders is, zorgt voor een warme thuis voor bewoners en medewerkers. De autonomie van de bewoners wordt ook hoog in het vaandel gedragen. Bij Vulpia zijn we erg wendbaar en is alles bespreekbaar.

Kwiek

Bij Vulpia staat iedereen positief en gemotiveerd in het leven. Het moet niet altijd té serieus zijn. Er kan al eens gelachen worden en we streven ernaar elke dag een frisse wind door onze woon- en zorghuizen te laten waaien. Levensvreugde en een plezierige sfeer staan centraal.

Woonoplossingen 

 • Woon- en zorghuis

Zorgaanbod

Zelfstandigheid en levenskwaliteit worden hier gestimuleerd. Een ruim zorgaanbod voldoet aan al uw eisen en zorgt voor een comfortabele leefomgeving

PROFESSIONELE ZORG:

 • Verpleging 

 • Verzorging

 • Kinesitherapie

 • Ergotherapie

 • Logopedie

 • Zorg voor personen met dementie

 • Aanbod voor vroegtijdige zorgplanning en palliatieve zorgen

 • Sociale assistentie

 • Psychiatrische verpleging

Faciliteiten 

Een fijne en natuurlijke omgeving waar comfortabel leven en een kwalitatief zorgaanbod hand in hand gaan. De faciliteiten zijn uitgebreid, aangepast en een meerwaarde in de zorg van onze bewoners:

 • Kapsalon 

 • Cafetaria

 • Overdekt terras en (rolstoelvriendelijke) wandeltuin

 • Pedicure

 • Ruim en gevarieerd activiteitenaanbod

 • Diervriendelijk

 • WIFI

Klik op de foto's voor een presentatie

Contacteer ons

Hoe kunnen we u verder helpen?
Bel ons 011 80 00 34

::open_description::

Andere woon- en zorghuizen

Bekijk hier de residenties in de buurt.

Heusden-Zolder BoCasa
Leopoldsburg Leopoldspark

We hopen voor 2021 elkaar te kunnen ontmoeten, handen reiken, verbonden zijn

Volg ons op Facebook

2020 Was een rollercoaster,  een jaar van onverwachte gebeurtenissen,  vol uitdagingen én verstilling. Tegelijk bracht 2020 ons de tijd om stil te staan bij de kleine dingen en de mooie initiatieven van familie, vrijwilligers, van iedereen die zich betrokken voelt bij onze bewoners.

Ondertussen zijn er voorzichtige positieve ontwikkelingen;  een vaccin  is onderweg, we zijn hoopvol voor 2021. Toch zullen we onze inspanningen nog een tijd moeten volhouden. Maar samen komen we er zeker door!