Dementie &
Vroegdementie 

dementie vrouw

Dementie

Dementie is een aandoening die veel impact heeft op het leven van zowel de persoon met dementie als de familie, vrienden en kennissenkring. Bij Vulpia begrijpen we de uitdagingen waarmee u te maken krijgt en bieden we gespecialiseerde zorg en gepersonaliseerde ondersteuning. Onze deskundige zorgverleners zijn getraind in het omgaan met de symptomen van dementie, zoals geheugenverlies, vergeetachtigheid, moeite met gekende handelingen, veranderingen in de emoties en gedrag en cognitieve achteruitgang (vb. moeite met taal, ...) . We streven ernaar om de kwaliteit van leven voor onze bewoners met dementie te optimaliseren en hun waardigheid te behouden in elke fase van dementie.

Onze visie op dementiezorg

Bij Vulpia geloven we in een persoonsgerichte benadering van dementiezorg. We erkennen dat elke persoon met dementie uniek is, met eigen behoeften, voorkeuren en levensverhalen. Daarom stemmen we onze zorg af op het individu, rekening houdend met hun fysieke, emotionele en sociale welzijn. Ons doel is om een warme, veilige en stimulerende omgeving te creëren waarin mensen met dementie zich gewaardeerd en begrepen voelen.

Wat kunt u verwachten van Vulpia? De vijf pijlers van onze dementiezorg

Gespecialiseerd team: Ons multidisciplinaire team van zorgprofessionals is opgeleid in de nieuwste technieken en benaderingen van dementiezorg. Ze werken nauw samen om totaalzorg te bieden die is afgestemd op de behoeften van elke bewoner met dementie.

Bekijk de video over dementiezorg bij Vulpia.

Stimulerende activiteiten: We bieden een breed scala aan activiteiten die speciaal zijn ontworpen voor mensen met dementie. Deze activiteiten zijn gericht op het stimuleren van cognitieve functies, het bevorderen van sociale interactie en het verhogen van het algehele welzijn.

Veilige en aangepaste omgeving: Onze moderne faciliteiten zijn ingericht met de veiligheid en het comfort van bewoners met dementie in gedachten. We creëren een huiselijke sfeer met vertrouwde elementen om een gevoel van geborgenheid te bieden.

Betrokkenheid van familie: We erkennen de cruciale rol die familie en vrienden spelen in het leven van bewoners met dementie. Daarom moedigen we actieve betrokkenheid van familieleden aan en bieden we ondersteuning en begeleiding om hen te helpen omgaan met de uitdagingen van dementie.

Voeding en welzijn: Een gezonde voeding is essentieel voor het algehele welzijn van mensen met dementie. Onze chef-koks bereiden smakelijke en voedzame maaltijden, rekening houdend met individuele voorkeuren en dieetbeperkingen.

 

Gepersonaliseerde zorg en ondersteuning

Bij Vulpia begrijpen we dat elke persoon met dementie anders is. Daarom bieden we gepersonaliseerde zorgplannen die zijn afgestemd op de specifieke behoeften, voorkeuren en routines van elk individu. Onze zorgverleners nemen de tijd om de persoon met dementie en hun familieleden te leren kennen, zodat we een vertrouwensband kunnen opbouwen en de best mogelijke zorg kunnen bieden.

We streven ernaar om de autonomie en waardigheid van mensen met dementie te behouden door hen aan te moedigen om zo veel mogelijk betrokken te blijven bij dagelijkse activiteiten. Onze zorgverleners bieden ondersteuning waar nodig, maar stimuleren ook onafhankelijkheid en eigen regie waar mogelijk.

Waarom kiezen voor Vulpia?

Bij Vulpia leggen we de nadruk op het bieden van dementiezorg in een warme en ondersteunende omgeving. Onze zorgverleners, stimulerende activiteiten en persoonsgerichte benadering maken ons uniek. We begrijpen de impact die dementie heeft op het leven van zowel de bewoner met dementie als de familie en we staan klaar om u te ondersteunen in elke stap van de reis.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze dementiezorg of om een rondleiding te plannen in één van onze locaties. We staan klaar om u te ondersteunen in deze moeilijke periode en samen te zoeken naar de beste oplossing voor uw naaste met dementie

"Wij helpen hen te onthouden wat zij stilaan vergeten."

Rebecca Vandenheede Verpleegkundige Villa Temporis - Hasselt

Onze visie ? download hier onze brochure:

Downloads