Bois de Bernihè

Woonzorgcentrum

Kortverblijf

Dringende opname

Tijdelijk verblijf

Bois-de-Bernihe-woonzorgcentrum-Libramont-Vulpia

Bois de Bernihè, het beste van twee werelden

Geniet u van de vibrante stad, kan een streepje natuur u wel behagen en wilt u van alle gemakken worden voorzien? Dan is wonen in Bois de Bernihè echt iets voor u. Dit huis is enorm gezellig, en dat komt niet enkel door de afwerking in hout.

Bois-de-Bernihe-woonzorgcentrum-maison-de-repos-Libramont-Vulpia

De residentie ligt aan de rand van Libramont, en is iets hoger gelegen waardoor onze bewoners het beste van twee werelden krijgen. Enerzijds uitzicht over de levendige stad, en aan de andere kant uitzicht over de dennenbossen. Samen trekken we er geregeld op uit, maar ook in het huis zelf valt er altijd veel te doen. Is de combinatie van stad en natuur ideaal voor u, en doet u graag mee met talrijke activiteiten? Dan zal u zich gauw thuis voelen in woon- en zorghuis Bois de Bernihè. 

Uw wens, onze zorg

In Bois de Bernihè is er ruimte voor uw noden en vragen. In onze huiselijke omgeving voelt zich zo thuis. Onze medewerkers en de medebewoners zorgen ervoor dat u zich meteen welkom voelt: wees maar zeker dat u in de watten wordt gelegd! Bovendien wordt u voortdurend gestimuleerd om uw zelfstandigheid te behouden, een aspect waar we bijzonder veel belang aan hechten. 

Comfort troef

In deze residentie is alles ingericht om uw comfort te optimaliseren. Binnen of buiten: hier heerst gezelligheid. Onze toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers en de lift zorgen ervoor dat u zich makkelijk kan verplaatsen. Het woon- en zorghuis is bovendien ook goed bereikbaar met de auto en er werd een ruime parking voorzien. 

Ons woonzorgcentrum in Libramont: voor tijdelijke of langdurige zorg

Bois de Bernihè is een aantrekkelijke accommodatie als u behoefte heeft aan permanente of tijdelijke zorg en/of ondersteuning. In ons WZC te Libramont ontbreekt het niet aan luxe en moderne faciliteiten. U wordt dus altijd in de watten gelegd en ontvangt ook nog eens zorg in een prachtige omgeving. Bovendien is ons woonzorgcentrum in Libramont zeer toegankelijk en is er veel aandacht voor sociaal contact met de medebewoners én de buurt. Is er sprake van een dringende opname of zoekt u een comfortabel woonzorgcentrum in regio Libramont om deze fase van uw leven prettig en aangenaam door te brengen? U bent van harte welkom om op adem te komen in ons rusthuis te Libramont. Wij zien er op toe dat u een aangenaam verblijf tegemoet gaat.

Zorgaanbod en faciliteiten

In ons WZC te Libramont geniet u van een divers zorgaanbod zodat u op geen enkele manier iets tekortkomt. Zo kan u bijvoorbeeld ook een beroep doen op ergotherapie en kinesitherapie. Verder bieden we mogelijkheden voor mensen die vanwege dementie zorg nodig hebben. Naast zorg in ons rusthuis te Libramont bieden we ook allerlei luxe faciliteiten om uw leven plezierig te maken. Wie er goed uitziet, voelt zich ook beter. Een kapsalon of schoonheidssalon zijn drukbezochte faciliteiten in ons WZC. Een uitstekende reden om te kiezen voor een kort of permanent verblijf in woonzorgcentrum Bois de Bernihè Libramont! 

"In de winter lijkt het landschap hier wel een sprookje!"

Bewoner van Bois de Bernihè
bewoner Vulpia

Bois de Bernihé, genieten van het goede leven

Bois de Bernihè kijkt uit over het rustige maar levendige stadje Libramont. Het cultureel centrum bevindt zich vlak naast ons huis, waar ook de regionale zender TV Lux huist. Het ziekenhuis van Libramont ligt op een boogscheut van het woon- en zorghuis wat toch wel gerustheid voor onze bewoners brengt. Een kappersbezoek is nog dichterbij: we hebben namelijk een eigen zaak binnen in het huis. Ook de pedicure komt dagelijks langs, zodat u steeds piekfijn in orde bent. 

ouderen_aan_het-kaarten_in_woonzorgcentrum

Residentie Bois de Bernihè biedt een brede waaier aan animatie: we houden graag onze bewoners actief! Er valt heel wat te beleven: gymnastiek, bingo, spel, koken, naaien, film, theater, bibliotheek, op zonnige dagen worden er zelfs activiteiten georganiseerd op het grote buitenterras met zicht op de prachtige tuin.

Iedere verdieping heeft daarnaast ook een gemeenschappelijke ruimte zodat de familie zich meer dan welkom voelt voor bijvoorbeeld een feestje. Ook de bewoners komen hier onderling graag samen voor een gezelschapsspel of voor een babbel. Ten slotte profiteert u ook van onze tv-lounge, een kiné ruimte en badkamers met bubbelbad. Een ontspanningsruimte maakt dit geheel compleet.

Verbindend

Op Vulpia kunt u rekenen. We begrijpen immers dat een goede vertrouwensband opgebouwd wordt door naar elkaar te luisteren en elkaar geheel te respecteren. We willen dan ook onze bewoners steeds het gevoel geven dat ze bij Vulpia terecht kunnen met al hun vragen, gedachten, opmerkingen en wensen.

Open

Vulpia staat open voor mensen van alle mogelijke achtergronden en overtuigingen. Onze open en positieve kijk op wat anders is, zorgt voor een warme thuis voor bewoners en medewerkers. Ook de autonomie van de bewoners wordt hoog in het vaandel gedragen. Bij Vulpia zijn we namelijk erg wendbaar en is alles bespreekbaar.

Kwiek

Bij Vulpia staat iedereen positief en gemotiveerd in het leven. Het moet niet altijd té serieus zijn en er mag al eens gelachen worden. We streven er immers naar om elke dag een frisse wind door onze woon- en zorghuizen te laten waaien. Levensvreugde en een plezierige sfeer staan dan ook centraal.

Woonoplossingen

Zorgaanbod

Zelfstandigheid wordt gestimuleerd. Ons veelzijdige zorgaanbod voldoet aan al uw noden en zorgt voor een comfortabele leefervaring. Onze ergotherapeut en kinesist en logopedist bieden u de beste zorgen en het verplegend en verzorgend personeel voorzien u in al uw noden.

 • Verpleging

 • Verzorging 

 • Ergotherapie

 • Kinesitherapie

 • Logopedist

Faciliteiten

In deze fijne omgeving staat luxe en een kwalitatief zorgaanbod centraal. De faciliteiten zijn recent, uiterst modern en op uw maat. 

 • Kapsalon 

 • Klusjesdienst

 • Manicure/pedicure

 • Terras

 • Privétuin

 • Ontspanningsruimte

 • Poetsdienst

 • Fitnessruimte 

Meer informatie? Contacteer ons.

Wenst u meer informatie of hebt u vragen over onze woonzorgcentrum, kortverblijven of ons zorgaanbod? We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Hoe kunnen we u verder helpen?
Bel ons 061 22 58 58

::open_description::