Zijn tattoos iets voor jonge mensen? Think again!

De familie en vrienden van een aantal bewoners schrokken zich een hoedje!

30/11/2023

De bewoners van Villa Ter Molen bewijzen dat de clichés over ouderen de vuilbak in mogen. Ouderen zijn ook simpelweg volwassenen. Ménsen, net als jij en wij. Al hebben ze gemiddeld meer nood aan zorg dan anderen, ze hebben daarnaast ook hun volstrekt eigen wensen en dromen. Ze uiten hun persoonlijkheid op alle mogelijke manieren en maken verrassende keuzes, net zoals kinderen, jongeren, dertigers en vijftigers dat doen.

Bewoonster Mariëtte had het idee om haar familie en vrienden eens flink te laten schrikken door zogezegd een tattoo te laten zetten. De kleindochter van Mariëtte is een 'tattoo artist', dus dat was snel geregeld. Buurvrouw Martha en ergotherapeute Eline stapten meteen mee in het plan.

Tijdens de Ouderenweek kwam de tattoo artist langs en ze vond zowaar een tiental bewoners bereid om een (tijdelijke) tattoo te laten zetten. Ze kozen hun tattoo uit, hielpen elkaar en lachten ondertussen heel wat af.

Ooit waren onze bewoners ook rebelse jongeren. Sommigen zijn dat zelfs nog altijd! Ondeugende quotes als “Geef Martha maar een tijger want dat is ze nog altijd!” of “Geef mij maar een schoon madam op mijn arm” typeren dat alleen maar.

De tattoos waren tijdelijk, maar de spirit is tijdloos. Veel bewoners wilden hun tattoo toch graag zo lang mogelijk behouden, dus vroegen ze aan de zorgcollega's om de plaats van de tattoo wat te ontzien.

Bedankt voor het geweldige idee en de prachtige uitvoering! We zijn zeker dat veel familieleden zich een hoedje hebben geschrokken...