Breng je tweedehands kleding binnen bij Vulpia!

Dit jaar willen we 50.000kg aan kleding ophalen!

07/07/2023

Van tweedehands naar essentieel, het is maar een kleine stap. In overleg met de familie van overleden bewoners wordt er vaak voor gekozen om hun kleding een tweede leven te geven.

Daarvoor werkt Vulpia al enkele jaren samen met Wereld Missie Hulp. In verschillende Vulpia-huizen vindt u inzamelbakken waarin we kleding en schoenen verzamelen.

Deze kleding wordt vervolgens verkocht of gerecycleerd, bijvoorbeeld door er computertassen van te maken. De opbrengsten worden gebruikt om in Addis Abeba het project 'Brothers of Good Works- Elderly People Support Project' te steunen. In de hoofdstad van Ethiopiƫ zijn er namelijk duizenden dakloze ouderen die alle hulp kunnen gebruiken. De organisatie 'Brothers of Good Works Ethopia - BGW Projects Ethiopia' vangt een honderdtal dakloze ouderen op en geeft hen warme maaltijden, kleding, sanitaire en medische zorgen en meer.

Onze bewoners en hun kleding en schoenen maken dus zelfs na hun overlijden een verbindend verschil!

In 2021 verzamelden we 11.170 kg aan materiaal, in 2022 kwam daar nog eens 26.850 kg bovenop. Dit jaar hopen we de kaap van 50.000 kg te ronden. Ook u kan daarbij helpen, want alle kleding en schoenen zijn welkom. In elk Vulpiahuis in Vlaanderen kan u oude kleding droppen. Dus kom eens langs, maak kennis met onze huizen en bewoners. En voor vrienden en familie die geregeld een bezoekje brengen, neem gerust uw oude garderobe mee.

U kan hiervoor terecht in onze huizen in Oost- en West Vlaanderen, Limburg, Vlaams Brabant en Antwerpen .