Welkom aan Levi Smets, onze nieuwe Financial Controller

2024 start goed voor Vulpia! We gingen onze nieuwe Financial Controller even opzoeken om hem aan jullie voor te stellen!

16/01/2024

2024 start goed voor Vulpia! Levi Smets startte vol goesting als nieuwe Financial Controller. We gingen hem even opzoeken om hem aan jullie voor te stellen!

Hi Levi, bedankt om de tijd te nemen voor ons. Hoe ben je bij ons terecht gekomen?

Wel, na mijn studies Handelswetenschappen heb ik gewerkt als Financieel Auditor bij KPMG en daarna als Consolidation & Reporting Office bij EXMAR. En enkele weken geleden ben ik dan gestart als Financial Controller bij Vulpia!

Wat houdt die job precies in?

Goede vraag (lacht). Controlling kan heel breed geïnterpreteerd worden. Het analyseren van bepaalde KPI’s, de kwartaalrapportages naar de stakeholders opmaken, maar bijvoorbeeld ook de consolidatie van het consortium en de opmaak van de bundel aan de ondernemingsraad coördineren en schrijven (het financiële deel dan toch).

Waarom heb je voor Vulpia gekozen?

Ik wil heel graag een echte toegevoegde waarde bieden, een impact maken, meerwaarde bieden aan een bedrijf. Vulpia zorgt al voor de positieve meerwaarde en impact in de levens van onze bewoners, nu is het aan mij om als financieel persoon hier op mijn manier aan bij te dragen.

Wat betekent ouder worden voor jou?

(Gezond) Oud(er) mogen worden is in mijn ogen een beloning van het leven. Om het in de woorden van Ted Mosby te zeggen “Life is a meal and old age is the dessert.” Naarmate je ouder wordt, vergaar je meer en meer kennis, ervaring en belevenissen. Je wordt alleen maar slimmer, met meer en meer mooie herinneringen. Je moet je alleen maar minder en minder zorgen maken over de toekomst, want je bent dan al ‘in de toekomst’ (lacht).

Uit welke delen van je job haal je de meeste voldoening?

Ik bijt mij graag vast in complexe, analytische, problemen of vraagstukken. Mijn weg zoeken in een dump van data is voor mij een plezier. Het zoeken en het vinden van het antwoord op zo’n vraagstuk geeft mij veel voldoening.

Wat zou je graag nog verwezenlijken?

De moeilijkste uitdaging die voor me ligt is om Hongaars te leren. Ik ben er ooit al eens aan begonnen en het is niet gemakkelijk (lacht). Mijn vriendin is half Hongaars, dus we doen graag regelmatig tripjes naar Boedapest. Deze taal begrijpen en kunnen spreken is een van mijn doelen.

Wat doe je graag naast je werk? Wat zijn je hobbies?

Ik heb lang voetbal gespeeld op amateurniveau, maar het lichaam wil niet meer zo vlot mee de laatste tijd. Mijn hobbies beperken zich momenteel vooral tot tijd spenderen met het gezin. Gaan wandelen met het hondje, uitstapjes doen met de vriendin en het zoontje, en daarnaast tracht ik ook de wedstrijden van mijn favoriete voetbalploeg mee te pikken, al is dat nu wel op de TV in plaats van in het stadion.

Wat is je favoriete plaats op de hele wereld?

Is het cliché om ‘mijn zetel’ te zeggen (lacht)? Goh, samen met de mensen die ik graag heb ergens op een terrasje zitten met een Duveltje in mijn hand: daar gaat voor mij niets boven! Op welke locatie dat terrasje is, maakt niet zoveel uit. Ik kan zowel genieten van in het zonnetje een coupe’ke te eten op Vörösmarty Tér in Boedapest, als van tijdens de wintermaanden op een lokaal terrasje naar de Schelde te kijken.

Naast je job: waarvan kan jij echt genieten? Waar krijg jij energie van?

Op dit moment is dat vooral mijn zoontje. Hij is nu 1 jaar en 3 maanden, dus hij leert elke dag heel veel bij. Hem voor de eerste keer zien wandelen, zijn eerste woordjes of als hij speciaal naar jou komt om te knuffelen... Dat is gewoon genieten! En daar doen we het tot slot toch voor, nietwaar?