Vulpia Arthur ontving VLOZO en Open VLD-voorzitter Tom Ongena

Het werd een geanimeerd bezoek langs de vele projecten en activiteiten van Arthur!

02/10/2023

Na Vulpia Den Boomgaard begin september kreeg nu Vulpia Arthur hoog bezoek: in het kader van de inleefdagen van VLOZO kwam Vlaams parlementslid en voorzitter van Open VLD Tom Ongena langs.

Directeur Jan De Boek en VLOZO-CEO Johan Staes gaven een uitgebreide rondleiding. Langs de eigen imkerij op de groene daktuinen, langs de prachtige stadstuin, langs de vijf doe-kamers, langs onze plantendokter en veel meer. Daarnaast reden ze samen met enkele bewoners een ritje met de riksja van Axi vzw, kregen ze uitleg over de innovatieprojecten en hielden ze een rondetafelgesprek met onze Hoofd Bewonerszorg, Office Partner, animatoren en enkele bewoners.

Het werd al snel duidelijk dat Arthur niet zomaar een stoffig rusthuis is, maar een verzamelplek in het hart van de stad waar projecten worden gedaan, idee├źn uitgevoerd en initiatieven genomen. Arthur leeft!

Als cadeautje kregen dhr. Ongena en Staes een pot Arthur-honing en een stuk van de langste sjaal van 't Stad. Die zijn onze bewoners al een tijdje aan het breien. Met het oog op Wereld Alzheimer Dag mochten ze deze sjaal meteen omdoen en knopen, zodat we personen met dementie nooit vergeten.

Bedankt voor het bezoek!