Symposium Demerhof: verrassend verbindend met verband!

Meer dan 90 mensen waren aawezig!

19/07/2024

In Vulpia-residentie Demerhof werd er medio april een verrassend verbindend evenement georganiseerd: een symposium rond wondzorg.

Maar liefst 90 mensen uit het werkveld kwamen er op af, wat dit symposium een groot succes maakte. Was het de pastabar die hen lokte? Of toch eerder de vijf sprekers die het correcte gebruik van verbandmateriaal en andere wondzorgproducten kwamen toelichten?

De mensen die op dit erkende accreditatie-event afkwamen waren vooral verpleegkundigen, thuisverplegers, zelfstandige verplegers en studenten verpleegkunde. Ook dokter Massant was aanwezig en vertaalt de getrokken lessen door naar artsengroep Hageland. Het perfecte publiek voor deze avond!

Leerrijk was het zeker: de vijf sprekers zorgden voor praktische tips om wondzorgmateriaal juist toe te passen. De aanwezigen leerden veel bij en kunnen het materiaal nu beter en efficiënter inzetten. Nuttig voor de bijwoners van het symposium, maar natuurlijk ook voor onze eigen verpleegkundigen! En onze bewoners zullen ervan profiteren.

Het plan is om volgend jaar opnieuw een symposium te organiseren in Demerhof, maar dan rond een ander thema. De voornaamste lessen die we trokken uit dit evenement?

  • Bekijken of het mogelijk is om uit te breiden naar een volledige dag.

  • Nog meer ruchtbaarheid geven aan het symposium binnen Vulpia.

  • Een grotere pastabar voorzien ;-)

Grote dank aan afdelingsverantwoordelijke Jurgen Dehaes, die de knappe organisatie van dit evenement op zich heeft genomen, en het hele team dat eraan heeft meegewerkt. Ook bedankt aan de bedrijven Essity, Coloplast, Mölnlycke, Vitares en Flenhealth voor hun leerrijke aanwezigheid.