Mevr. Maggie De Block en Mevr. Vautmans op bezoek in Tombeekheyde

Ze waren te gast in het kader van de Vlozo Inleefdagen.

04/06/2024

Op 29 mei 2024 hadden we de eer om Mevr. Maggie De Block (Open VLD, voormalig huisarts en voormalig Minister van Volksgezondheid) en Mevr. Hilde Vautmans (Open VLD, Europees parlementslid) en enkele van hun collega's te verwelkomen. Ze waren te gast in onze residentie Tombeekheyde in Overijse, in het kader van de Vlozo Inleefdagen.

Het werd een boeiende Vlozo Inleefdag in een inspirerende omgeving. Het voormalige sanatorium werd door de een bezoeker 'een architecturaal pareltje in het groen' genoemd, en terecht.

Tijdens hun bezoek benadrukten beiden het belang van mentaal welzijn. In Tombeekheyde werken twee voltijds psychologen die dag in, dag uit klaarstaan om de mentale gezondheid van de bewoners te ondersteunen en te bevorderen. Van de impact van de verhuis naar een woonzorgcentrum, het begeleiden van het verlies van een partner tot het stimuleren van het maken van nieuwe vrienden.

Mentaal welzijn is niet alleen een prioriteit, maar een fundamenteel onderdeel van de zorg in zijn geheel, zo bleek nogmaals.

We danken Vlozo, mevr. De Block en mevr. Vautmans voor hun bezoek en interesse in onze activiteiten!