Medewerker in de kijker: Cindy Vanbelle, Office Partner in Duinenzee

We spraken met Office Partner Cindy, wiens werkplek uitzicht heeft op de duinen én een natuurgebied!

17/10/2023

Uitzicht op de duinen én een natuurgebied, niet elke werkplek kan dat zeggen! In Vulpia Duinenzee werken onze collega's elke dag hard om het nagelnieuwe complex te vullen met warmte, uitstekende zorgverlening, lekker eten en zoveel meer. Tijd om kennis te maken met een van de Office Partners, Cindy Vanbelle!

Bedankt om ons te woord te staan, Cindy! Hoe ben jij in de ouderenzorg in het algemeen en bij Vulpia in het bijzonder terecht gekomen?

Geen probleem (lacht). Ik heb eigenlijk Kleuteronderwijs gestudeerd, maar werk nu al 11 jaar in de zorg. Ik woon in Diksmuide en toen Duinenzee opende, ben ik hier komen solliciteren voor de rol van Office Partner. Dat doe ik nu al 1,5 jaar!

De tijd vliegt, inderdaad. Wat is het zotste, leukste of mooiste dat je al hebt meegemaakt in je job?

Heb je een uurtje? (lacht) Er zijn zoveel mooie verhalen te vertellen! Leuke belevenissen met de bewoners maar ook met de collega’s. Een anekdote die me steeds zal bijblijven is de viering van een 75e huwelijksverjaardag. Maar evengoed van een bewoner die echt besefte dat ze dementie aan het ontwikkelen was. Deze mevrouw zei ons telkens: “gho joengetjes toch, kgon nog eki m’n koptje vergeten.” Ik heb ook ooit eens een stoel zien voorbij vliegen en in de kerstboom belanden. Op dat moment even schrikken, maar achteraf was het wel grappig!

Welke ontwikkeling binnen de ouderenzorg maakt je blij?

Ik ben blij dat er meer gehoor wordt gegeven aan dementie. Vroeger werd er in de maatschappij weinig over gesproken en wisten veel mensen vaak niet hoe ze hiermee om moesten gaan. Het is allesbehalve evident je familielid te zien veranderen binnenin dit proces. Ook de evolutie van een “rusthuis” naar “zorghuis” kan ik enkel toejuichen.

Hoe maakt jouw huis het positieve verschil qua zorg/ondersteuning voor de bewoners?

We benaderen de bewoners vanuit hun verhaal: ook de ouderen hebben een heel leven achter zich, ze hebben een carrière gehad, verantwoordelijkheid voor een gezin. Behandel de bewoners dan ook met dezelfde waardigheid. Warme zorg klinkt cliché maar daar draait het wel om: neem de tijd voor een babbel, een luisterend oor, een glimlach.

Wat vind jij het belangrijkste in ouderenzorg?

Persoonlijk vind ik respect hebben de essentie.

Hoe wil jij zelf nog evolueren in je job?

Ik vind het vooral belangrijk m’n job goed uit te voeren en mee te blijven met veranderingen.

Wat doe je graag naast je werk? Wat zijn je hobbies?

Ik hou van reizen, vrienden om me heen, koken en omie zijn van m’n eerste kleindochtertje Camille.

Van welk liedje begin je spontaan te dansen?

Dat zijn er veel! Lucky Luke met 'Cooler Than Me', 'Why Did You Do That' van Lady Gaga, 'Walk On Water' van Milk Inc. natuurlijk, 'Bad Guy' van Billie Eilish & Justin Bieber, en nog zoveel meer (lacht)!

Vertel eens meer over hoe het er bij Duinenzee aan toe gaat.

Voor mij komt het neer op teamwork, iedereen heeft z’n sterktes en zwaktes. Als je deze kent en elkaar aanvult, wat bij ons het geval is, dan mag je tevreden zijn. Af en toe een 'graptje' op de werkvloer doet ook altijd wonderen (lacht).

Wil je graag iets delen met de ouderenzorg-community?

Vergeet in alle drukte en personeelstekorten nooit dat we in een sector zitten waar we met mensen werken. Probeer dat extra minuutje te spenderen aan de bewoners want heel vaak zijn wij de enige mensen die binnenstappen.

Bedankt voor het gesprek, Cindy! En veel succes in één van onze mooiste huizen!