Maak kennis met woonassistente Laura Gaspard

Laura doet een boekje open over hoe het er aan toegaat in Vulpia Herenhof in Lier!

08/11/2023

Genieten van tijdloze klasse in een gebouw waarin belevingsgerichte architectuur hand in hand gaat met de rijke geschiedenis van de site errond. Da’s genieten in Vulpia Herenhof. En daar kan ook kinesiste en assistentiemanager Laura over meespreken.

Wat een gezellige werkplek heb jij, Laura. Geniet je er zelf ook van?

Natuurlijk (lacht)! We hebben hier in Vulpia Herenhof een heel open en licht huis in een prachtige omgeving. En mede doordat alles zo warm werd aangekleed, voelt het een beetje als een hotel aan. Zowel voor de bewoners als de medewerkers.

Hoe lang werk jij hier al?

Ik werk hier nu bijna een jaar. Na mijn studies revalidatiewetenschappen en kinesitherapie, ben ik hier meteen aan de slag gegaan als kinesist en assistentiemanager. De bewoners hier kijken enorm uit naar de bewegingsactiviteiten en de babbeltjes, waardoor ik meteen een band met hen begon op te bouwen en we nu echt een deel uitmaken van elkaars leven.

Is nauw contact belangrijk voor jou in je job?

Absoluut! Zelf ben ik een heel sociaal persoon en ik ben hier zeker niet de enige. We organiseerden als kineteam bijvoorbeeld een vlaaienslag om te kunnen investeren in onze praktijk en verkochten meer vlaaien dan alle andere deelnemende huizen samen. Toen voelde ik de steun van de mensen rondom ons enorm. Een geslaagd initiatief (lacht)!

Een mooie prestatie! En hoe ziet een geslaagde dag er voor jou uit?

Mijn dag is geslaagd wanneer ik mijn taken heb kunnen afvinken, mensen met plezier heb kunnen laten sporten en enkele bewoners heb kunnen helpen tijdens mijn ronde als woonassistente.

Meer moet dat niet zijn! Dankjewel voor dit aangename gesprek, Laura.