Ken je Joke al, onze Office Partner in De Veldekens?

Verbinden, dat doen we in alle geledingen bij Vulpia!

13/11/2023

Verbinden, dat doen we in alle geledingen bij Vulpia! Vandaag vertellen we het verbindende verhaal van Joke Van Riet, die als Office Partner in Vulpia De Veldekens in Berchem werkt.

Dag Joke, hoe ben jij bij Vulpia terechtgekomen?

In het hoger onderwijs koos ik voor de opleiding Maatschappelijk Werk. En toen ik afstudeerde in 2014 koos ik voor een job in de zorgsector. Ik startte eerst bij een ander bedrijf en kwam nadien bij Vulpia terecht. Sindsdien werk ik hier. Dat is intussen al zeven jaar! En dat met veel plezier (lacht)!

 

Dat is al een tijdje, inderdaad! Wat trekt jou het meest aan in deze job?

Ik vind de menselijke meerwaarde die je kan bieden aan de bewoners en hun families tijdens deze grote verandering in hun leven enorm belangrijk. Vaak wonen deze mensen namelijk al jaren in hun eigen huis. Dan is de overstap naar een woon- en zorghuis erg groot! Daarom doe ik er samen met mijn collega’s alles aan om ook hier een warme thuis voor hen te creëren.

 

Heb je daarrond tips voor andere zorgverleners?

De grootste les die ik heb geleerd is dat je ervoor moet zorgen dat je geen spijt hebt. Dat betekent dat je aan de slag moet gaan met je ideeën en moet durven. Want het is beter om iets te proberen - hoe moeilijk het soms ook lijkt - en te falen dan later met spijt terug te blikken. En het kan altijd lukken, natuurlijk!

 

Waar haal jij de moed om jouw ideeën uit te voeren?

Bij de bewoners. Het grootste cliché in de ouderenzorg is waarschijnlijk dat ze zogezegd niet meer kunnen meedenken. Want het tegendeel is waar! Zij bezitten jaren aan waardevolle kennis en levenswijsheid. En als je goed luistert, delen ze die maar al te graag (lacht)!