Even kennismaken met Wannes, Projectcoördinator op onze Facility-dienst

Sinds 2018 groeide hij door van technieker tot een job op het hoofdkantoor.

26/07/2023

Hi Wannes, vertel eens: hoe is jouw Vulpia-verhaal begonnen?

In 2018 was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging en heb ik spontaan gesolliciteerd bij Vulpia. Ik werd toen aangenomen als PTM (polyvalent technisch medewerker) voor Den Boomgaard en Twee Poorten, in het Hageland.

Wat deed je voordien?

Voor ik bij Vulpia begon heb ik verschillende jobs gehad. Ik heb in 'den bouw' gewerkt, in een supermarkt, en ook al als technieker in een ander woonzorgcentrum. Ik heb altijd naar de meer technische jobs geneigd.

Waarom wilde je bij Vulpia werken?

Dat had veel te maken met mijn thuissituatie. Ik had wat meer nood aan stabiliteit qua locatie en uren. Ik ben op zoek gegaan naar iets anders, maar wel in een sector die ik al kende. Ik woonde dicht bij Den Boomgaard, dus daarom wilde ik graag voor Vulpia werken. Daar heb ik 1,5 jaar gewerkt, waarna ik de vraag heb gekregen om meer huizen te ondersteunen. Niet alleen technisch maar ook administratief, samen met lokale collega's. Na opnieuw een jaar vroegen de collega's van Facility om op het hoofdkantoor te komen werken.

PTM -> Super-PTM -> Junior Projectcoördinator -> Projectcoördinator
— Het traject van Wannes: 2018-2023

Wat een opmars! Was dat ook je ambitie?

Niet echt, maar ik wist wel dat ik niet mijn hele leven als PTM ging blijven werken en dat had ik ook aangegeven aan mijn leidinggevende. Dat werd dus snel opgepikt (lacht).

Wat sprak je aan in de zorgsector?

Vooral het leuke contact met de bewoners en de collega's. Het sociale en de huiselijke sfeer vind je niet snel elders. Ik vind het zeker een groot voordeel om in de zorg te werken!

En wat Vulpia extra speciaal maakt, is dat we hier echt een verschil proberen te maken voor onze bewoners. Onze gebouwen zijn nieuw of pas gerenoveerd, we investeren in bepaalde technieken, in digitalisering, enzovoort. Dat biedt toch net iets meer aan de mensen en is wat atypisch in de sector.

Voel je dat je een verschil maakt voor de bewoners?

Ja, je krijgt veel dankbaarheid van de mensen. Zeker toen ik PTM was en echt bij mensen in de kamer kwam, dan kon ik heel concrete dingen aanpakken. De bewoners waren me dan meteen dankbaar. Nu voel ik die dankbaarheid nog steeds, maar er zitten meer niveau's tussen (lacht).

Waar hou je je vandaag mee bezig?

In ons team hou ik me nu het meest bezig met de oproepsystemen, het netwerk, de tv-systemen, enzovoort. Van het uitdenken tot de technische implementatie in de huizen. En daarnaast coördineer ik het onderhoud van de gebouwen, leg ik de contacten met onderaannemers, leid ik kleine verbouwingswerken in goede banen, enzovoort.

Wist je op voorhand dat je die kansen zou krijgen?

Nee, ik wist nog niet dat die kans er echt in zat. Het was op dat moment ook niet bepaald mijn ambitie. Toen wilde ik vooral een leuke job dicht bij huis. Maar ik wilde wel altijd mijn volledige potentieel gebruiken. Toen ik voelde dat ik de rol van PTM onder de knie had en wilde ik graag proberen om de volgende stap zetten. En Vulpia heeft me die kansen gegeven.

Mijn eerste kans was het sollicitatiegesprek en om te starten als PTM. Nadien de kans om meer coördinerend te werken en sturing te geven aan collega's. En daarna de kans om de stap om mee het beleid te vormen op het hoofdkantoor. Het is fijn dat Vulpia eerst heeft gekeken naar wie er intern beschikbaar was, voor ze extern iemand gingen zoeken voor die job.

Hoe zie je jezelf nog doorgroeien?

Op dit moment zit ik goed, ik doe het heel graag. Ik wil de komende jaren nog wat meer ervaring opdoen en uiteraard er nog enkele taken bijnemen. Persoonlijk geloof ik sterk in digitalisering om meer voordelen te bieden aan onze bewoners, zoals connectie met de familie. Maar ook om de collega's te ontlasten en de werkdruk te verlagen. Die mogelijkheden wil ik mee ontdekken en uitrollen.

Wat voor werkgever is Vulpia volgens jou?

Een stabiel, menselijk bedrijf met een vrij vlakke hiërarchie, kort gezegd. En dat voel je tot in de huizen! Het contact met de leidinggevenden is heel makkelijk, ze zijn altijd beschikbaar voor vragen. Dat is een filosofie waarin ik geloof. Ze denken ook mee met de personeelsleden. Als een collega verhuist, wordt er bekeken of die in één van de andere 40 Vulpia-huizen terecht kan, dichter bij de nieuwe woonplaats. En er hangt een goede groepssfeer met de collega's. Ik zou Vulpia zeker aanraden als werkgever!

Bedankt voor de babbel, Wannes!