Even kennismaken met onderhoudsmedewerker Saadia

"Nooit twijfelen aan jezelf" en meer levenslessen!

20/07/2023

Vulpia is een werkgever die kansen biedt. Vraag maar aan Saadia: amper 25 jaar, vroeger frituuruitbater, dan frituuruitbater/onderhoudsmedewerker en nu onderhoudsmedewerker-die-zich-gaat-omscholen-tot-verpleegkundige! Ambitie, dat zien we graag.

Saadia, bedankt om met ons te praten in deze prachtige, bosrijke omgeving! Stel je eens even voor.

Graag gedaan (lacht). Ik ben Saadia Achetioui en ik werk als onderhoudsmedewerker bij Vulpia Halmolen in Zoersel. Ik werk hier sinds november 2022 en combineerde dat eerst (tot maart 2023) met mijn zelfstandige activiteit als frituuruitbater in Merksem. Ik zocht een andere uitdaging en die heb ik hier zeker gevonden.

Een frituur uitbaten, dat spreekt toch tot de verbeelding!

Ja, het was heel leuk. Ik heb het een jaar gedaan. Ik wilde altijd zelfstandige zijn. Ik had eerst al gewerkt in een frituur en besloot dan om zelf een frituur te gaan uitbaten.

Hoe was het om die combinatie te doen van frituuruitbater en onderhoudsmedewerker?

Eerlijk gezegd was dat wel pittig (lacht). Uiteindelijk heb ik voluit voor Vulpia gekozen en wil ik mij hier verder op focussen. Daar heb ik nooit over getwijfeld. En de combinatie met de frituur was op zich wel mogelijk: de frituur ging open om 16u, zodat ik 's ochtends en 's middags nog naar Vulpia kon komen. Ik vond het super om een frituur uit te baten omdat je veel sociaal contact hebt, je ziet veel verschillende mensen.

Wat was je specialiteit in de frituur?

Mijn curryworst-speciale was een topper (lacht).

Waarom de switch naar Vulpia?

Mijn droom was altijd om met oudere mensen te werken. Zo is de interesse gekomen om bij Vulpia te komen werken. Nu als onderhoudsmedewerker, maar misschien later wel als verpleegkundige. Ik ben nog niet gestart aan mijn opleiding, maar dat ben ik wel van plan. Eventueel doe ik die opleiding in combinatie met het onderhoudswerk hier. Ik heb al met veel verpleegkundigen gepraat daarover, en zij geloven er in dat ik het zal kunnen combineren. Ik heb tijdens mijn sollicitatie ook aangegeven dat ik die opleiding wilde volgen, en de directeur stond er meteen voor open.

Je bent duidelijk ondernemend van aard...

Ja, en ik ben ook bij Vulpia begonnen met het idee om door te groeien (lacht). Ik zie nog veel doorgroeimogelijkheden bij Vulpia zelf, en daar hou ik van. Ik ben altijd op zoek naar meer uitdagingen. Ik hou van méér leren en zou het moeilijk vinden om op hetzelfde niveau te blijven gedurende mijn carrière.

Wat houdt je job momenteel in?

Onderhoud, natuurlijk (lacht). Ik zorg ervoor dat alle kamers netjes zijn voor de bewoners, onderhoud de gangen en de kelder, maak de cafetaria proper, enzovoort.

Waarom is het zo fijn om met ouderen te werken?

Het is zo leuk omdat je alle bewoners hier écht kent. Je ziet ze elke dag, je praat ermee, soms wel vaker dan de verpleegkundigen. Je creëert echt een band met hen en dat vind ik heel belangrijk. Ik hou van sociaal contact, babbelen, een luisterend oor bieden. En de bewoners genieten daar ook van!

Hoe is jouw relatie met de bewoners?

Supergoed, iedereen houdt van mij (lacht). Ik lach altijd en ben heel vriendelijk met alle bewoners, dat is natuurlijk voor mij.

Had je ooit gedacht dat je in de zorgsector zou gaan werken?

Wel, dit is mijn eerste echte ervaring in de zorgsector, al heb ik vroeger wel vrijwilligerswerk gedaan in een woonzorgcentrum in mijn buurt. Zo is de interesse eigenlijk ook gegroeid om in de zorg te werken. Tot dusver vind ik het erg leuk.

Hoe zie je jezelf nog evolueren?

De eerste stap is verpleegkundige worden. Maar ik zou ook logistiek medewerkster willen worden bij Vulpia, dat spreekt me ook aan. En in de nabije toekomst wil ik ook meer leren over de administratie van een woonzorgcentrum. Ik zie nog veel opportuniteiten!

Hoe heeft Vulpia je al geholpen?

Ze hebben me de kans gegeven om te starten in Halmolen als onderhoudsmedewerker mét ambitie (lacht). Ik ben heel tevreden met de kansen die ik hier al heb gekregen. De eerste vijf maanden mocht ik mijn zelfstandige activiteit - de frituur - combineren met mijn werk hier, en binnenkort mag ik een opleiding starten. Super!

Zou je aan andere mensen aanraden om bij Vulpia te komen werken?

Absoluut! Vulpia Halmolen is een heel open, sociaal en vriendelijk huis. Iedereen is hier welkom. Niet twijfelen (knipoogt). Je hebt hier ook veel verschillende nationaliteiten dus het is een leuke mengelmoes. Iedereen toont begrip voor elkaar en houdt rekening met elkaars uitdagingen. Dat is een belangrijk item in ons huis. Je kan met iedereen praten en er is geen strakke hiërarchie. Iedereen is gelijk. En er is geen racisme, dat vind ik ook heel belangrijk.

Wat wil je verder nog kwijt?

Nooit twijfelen aan jezelf (vastberaden). Je hebt kansen, je kan ze grijpen, alleen moet je er wat moeite voor doen. Vulpia is een perfecte eerste stap om dan later nog door te groeien. Je krijgt hier heel veel kansen. Welkom!