Even kennismaken met Hanne, ergotherapeute in Boeyendaalhof

Van de schoolbanken rechtstreeks naar Boeyendaalhof!

15/01/2024

Hallo Hanne, kan je even schetsen wat jouw functie is in Boeyendaalhof? 

Ik ben ergotherapeute in het KEA-team - aka BB-team (BoeyendeBezigheden-team) – dat bestaat uit drie ergotherapeuten, twee orthopedagogen en een kinesist. Ik werk al 16 jaar in Boeyendaalhof. Ik ben hier meteen na mijn stage hier starten!

Da's een meevaller! Wat houdt jouw job tegenwoordig precies in?

Als ergotherapeute werk ik samen met heel ons BB-team. We hebben de standaardtaken zoals ochtendzorg en maaltijdbegeleiding en het voorzien van de nodige hulpmiddelen. Maar daarbuiten doen we heel veel activiteiten op maat van de bewoners. Dit kan gaan van heel kleinschalige, dagelijkse activiteiten tot grote evenementen zoals een tuinfeest en een kerstmarkt.

Kan je je visie samenvatten in enkele kernzinnen?

Ik vind het belangrijk dat je je werk graag doet en met passie. Dit straal je automatisch uit waardoor je bij de bewoners ook snel een glimlach kan laten verschijnen. En teamwork is een must!

Voel je dat je een verschil maakt voor de bewoners?

Zeker! Elke keer als je een bewoner blij kan maken, zelfs met hele kleine dingen, geeft dit een heel goed gevoel. Als je de dankbaarheid van de bewoners kan voelen, doet dat steeds heel veel deugd en daardoor weet je ook dat je een verschil maakt. 

Als je Boeyendaalhof zou moeten beschrijven in één zin: hoe doe je dat dan?

Bij ons is altijd alles Boeyend (knipoogt). 

Hoe wil jij zelf nog evolueren in je job?

Na 16 jaar weet je uiteraard wat je graag doet en waar je goed in bent. Ons team is ondertussen heel goed op elkaar ingespeeld en iedereen kent zijn sterktes. 

Wat is het meest memorabele dat je al hebt meegemaakt in je job?

Teveel om op te noemen (lacht). We hebben al zoveel leuke en mooie momenten meegemaakt. Wij zijn een team dat niet graag stilzit en graag nieuwe dingen doet. Het meest hou ik van de grotere activiteiten. Zo hebben we hier al heuse muziekshows in elkaar gestoken waarbij we het beste van onszelf gaven en gaan we regelmatig op uitstap met de bewoners.

Bedankt voor dit Boeyende gesprek, Hanne!