Elke dag is anders voor Afdelingsverantwoordelijke Nelle!

Er beweegt wat in Woon- en Zorghuis Beukenhof... Tussen het Kalmthoutse groen startte Nelle vorig jaar haar nieuwe uitdaging als Afdelingsverantwoordelijke en referent wondzorg. Qué?

31/03/2023

Er beweegt wat in Woon- en Zorghuis Beukenhof... Tussen het Kalmthoutse groen krijgen onze bewoners elke dag de beste zorg. En wie geeft die zorg? Onze geweldige Vulpia-collega's, natuurlijk! Vandaag spreken we met Afdelingsverantwoordelijke Nelle Van Regemortel.

Dag Nelle, leuk om je te spreken! Hoe ben je eigenlijk bij Vulpia terecht gekomen?

Hallo, inderdaad (lacht)! Wel, ik heb voor Vulpia gekozen op aanraden van een vriendin. Zij werkte al een tijdje in Vulpia Beukenhof en was altijd erg tevreden. Ik was klaar voor een nieuwe start en heb mijn kans gegrepen.

Hoe ziet een typische dag eruit voor je?

Moeilijke vraag, want geen enkele dag is hetzelfde! Dat maakt deze job zo leuk. Je weet nooit wat je te wachten staat. Dit gaat van contact met bewoners, families en dokters naar papierwerk, wondzorgen uitvoeren… De afwisseling houdt de job zo interessant.

Je bent - naast afdelingsverantwoordelijke - ook 'referent wondzorg'. Wat houdt dat precies in?

Het is meer dan je denkt (lacht)! Eigenlijk begint het allemaal bij nauw contact leggen met de bewoners, nauwkeurig observeren en goed luisteren. De wonde op zich verzorgen is natuurlijk ook belangrijk, maar als je niet goed observeert of luistert naar de bewoner, mis je een heel deel informatie. Een wonde heeft vaak een achterliggende oorzaak. Denk maar aan ontregelde glycemie, druk-schuifkracht, enzovoort. Het is dus complexer dan je denkt! Daarom geeft het dicht krijgen van een wonde veel voldoening. En de dankbaarheid van de bewoners en familie voelt geweldig!

Wat is het mooiste dat je al hebt meegemaakt in je job?

Ik kan niet echt aan één moment denken, maar de dagelijkse dankbaarheid van familie en bewoners vind ik geweldig. Dit blijf ik oprecht heel mooi vinden, elke dag opnieuw. Het is zelfs de grootste reden waarom ik deze job zo graag doe!

Waaruit haal je de meeste voldoening in je job?

Zonder twijfel een wonde die gesloten geraakt. Dit is een proces dat veel tijd in beslag kan nemen. Je moet geduld tonen en kunde aan de dag leggen, maar eens het zover is, geeft dit enorm veel voldoening.

Wat wil je bereiken in 2023?

Je voelt me al komen... (grinnikt) Meer aandacht voor het voorkomen van wonden. Vaak zit het gevaar in een klein hoekje. Voorkomen is altijd beter dan genezen. Als we samen meer aandacht aan preventie kunnen besteden, wordt ieders leven er beter op.

Je klinkt erg gepassioneerd door je job. Maar daarnaast: waar kan jij nog van genieten?

Veel écht vrije tijd heb ik niet meer, want ik ben een mama van twee jonge dochters (lacht). Naast het werk besteed ik mijn tijd dus heel graag met hen.

Bedankt, Nelle, en succes daar!