Deuren van onze huizen kunnen binnenkort weer een beetje meer open

19/02/2021

Woensdag 17 februari besliste de Taskforce Zorg’ dat in woon- en zorghuizen waar de vaccinatiecampagne succesvol is verlopen de bezoekregeling versoepeld kan worden. Dat is zeer fijn nieuws en de meeste Vlaamse huizen van Vulpia die voldoen aan de vooropgestelde voorwaarden zullen hun bezoekregeling aanpassen zodra dit kan.

Zoals u wellicht zult begrijpen : voorzichtigheid blijft de leidraad. We willen de veiligheid en het welzijn van onze bewoners blijven garanderen. En belangrijk, een aangepaste bezoekregeling is mogelijk wanneer aan de volgende voorwaarden is voldaan:

  • de vaccinatiecampagne is meer dan 10 dagen geleden afgerond (twee dosissen).

  • de vaccinatiegraad ligt op 90% (bewoners) en 70% (medewerkers).

We willen de veiligheid en het welzijn van onze bewoners blijven garanderen.

Algemeen

Er zal nog wat meer mogelijk worden voor onze bewoners : een wandeling buiten met vier contacten kan, andere externe activiteiten enkel wanneer ze dezelfde regels volgen als voor iedereen

  • Het volgen van de preventieve en hygiënemaatregelen blijft essenteel. We blijven zoals altijd uiterst voorzichtig en monitoren alles strikt. Er is trouwens de mogelijkheid om sneltesten af te nemen, zowel als wij dit nodig achten of als u als bezoeker dit wenst.

  • Hoogrisicocontacten blijven beperkt, wat betekent dat restaurant en cafetaria gesloten blijven voor bezoekers

  • Onze bewoner kan naar buiten. Daarbij gelden dezelfde regels als voor de iedereen in de bevolking. Een wandeling buiten kan met vier contacten. Een winkelbezoek bijvoorbeeld kan, een bezoek aan verschillende familieleden samen niet.

 

Beleving & bezoek

We blijven zoals steeds de nadruk leggen op beleving en sociale contacten. Bezoek is belangrijk.

In de huizen waar versoepeling mogelijk is, schakelen we een versnelling hoger (in lijn met de richtlijnen) om de (sociale) beleving nog meer te stimuleren:

  • Onze bewoner  kan twee nauwe of knuffelcontacten hebben , op de kamer of in een aangepaste omgeving.

  • Net  zoals iedereen, kan onze bewoner in de gezonde buitenlucht bijkomende personen zien, (binnen een maximale groep van vier. Ook hier geldt dus de algemene regel).

  • Kappers & niet-medische contactberoepen kunnen worden toegelaten en dit volgens de regels van het Overlegcomité

 

De situatie in ieder van onze Vlaamse huizen kan anders zijn. Hebt u vragen over welke bezoekregeling er van kracht is in elk onze huizen, neem gerust even contact op met het huis in kwestie.