Expositie GAL

24/03/2022

Tentoonstelling  09 apr 2022 - 22 mei 2022 | € 10

AL GAL

De wereld van GAL

Een heerlijke kunstenaar in een prachtig gebouw! Bezoek in april en mei de overzichtstentoonstelling ‘Al Gal’ in woon- en zorghuis Tombeekheyde, tijdelijk omgedoopt tot GALerie. Geniet van de mooiste werken uit de ruim 60-jarige carrière van dit icoon onder de politieke tekenaars in België.

Over GAL
Gerard Alsteens  groeide op in Overijse. Hij studeerde schilderkunst en grafiek aan het St. Lukas-instituut in Brussel waar hij later zelf docent werd. Hij vestigde zijn reputatie als cartoonist en politiek tekenaar met werk voor De Linie, De Nieuwe en De Zwijger. Zijn werk viel menigmaal in de prijzen, in 2019 ontving hij van de VUB een eredoctoraat voor zijn engagement en kritisch inzicht.

Overzichtstentoonstelling GAL in Tombeekeyde

Over Tombeekheyde
Het monumentale tbc-sanatorium uit 1936 is van architect Maxime Brunfaut. Het is gebouwd in opdracht van de Belgische werkliedenpartij voor verzekeraar La Prévoyance Sociale. Het sloot in 1987 zijn deuren, toen was het een revalidatiecentrum. In 2017 werd het na een grondige renovatie in zijn oude luister hersteld en geschikt gemaakt als particulier woonzorgcentrum. De noordoostelijke vleugel is aan het Masereelfonds beschikbaar gesteld voor het tijdelijk inrichten als “GALerie” voor een reprise van de expositie die eerder in Mechelen te zien was.

Meer informatie over het woonzorgcentrum Tombeekheyde vindt u hier

Openingstijden:

Zaterdagen en zondagen van 9 april tot en met 22 mei 2022 van 11u-17u en op paasmaandag. Groepsbezoeken op aanvraag. Inkom: 10 euro.

Info: druivenstreek@masereelfonds.be of via 0478/369.367

Meer info op de website van het masereelfonds

Bron : Peter Lombaerts.