Kinesist Thomas schittert in The Voice van Vlaanderen

19/02/2021
the_voice_van_vlaanderen_Thomas_Vankriekelsvenne

(artikel in Het Belang van Limburg, 19/2/2021)

Thomas Vankriekelsvenne © VTM

In woon- en zorghuis Villa Temporis in Hasselt staat deze aflevering van The Voice al even aangeduid in de tv-gids. Iedereen is er vol verwachting om hun kinesist Thomas Vankriekelsvenne aan het werk te zien. “Normaal werkte ik er parttime, zodat ik mij de rest van de tijd op mijn muziek kon focussen. Maar sinds corona ben ik voltijds in het woonzorgcentrum bezig”, vertelt de 26-jarige uit Veldwezelt (Lanaken).

“Ik werk heel graag als kinesist, maar ik mis het optreden wel.” Onder de naam THOV - een samenvoegsel van zijn voor- en achternaam - stond hij ieder weekend wel op een podium of in een café. “Ik schrijf mijn eigen muziek, maar omdat ik veel optrad in pubs, bracht ik toch vooral covers.

Daar hebben ze nu eenmaal liever meezingers. Maar ik maak er wel steeds een eigen versie van.” Ook Bad Guy van Billie Eilish zal vrijdagavond anders klinken dan de luisteraar gewoon is. “Ik hou ervan om liedjes die mensen heel goed kennen in een volledig ander jasje te steken.” Will Tura Ook voor zijn publiek in het woonzorgcentrum heeft hij intussen een apart repertoire opgesteld. “Toen ik er destijds ging solliciteren, vroeg de directie meteen of ik mijn gitaar dan ook eens wou meebrengen. Ik zing daar nummers van Edith Piaf of Will Tura. Je merkt dat de bewoners daar deugd van hebben.” Of alle tv’s er vrijdagavond op VTM zullen afstemmen? “Daar ben ik wel zeker van. Toch die van de bewoners die dan nog niet in hun bed liggen. (lacht) Maar zij gaan het de dag erna bekijken. Het is wel fijn dat ze zo voor mij supporteren.”

Bron: Het Belang Van Limburg